Kouvojen kokoonpano vajaan kahden kuukauden kuluttua alkavaan Korisliigakauteen alkaa olla pikku hiljaa valmis. Ulkomaalaisnelikon viimeinen jäsen varmistui, kun 196-senttinen Namon Wright kirjaili kotonaan Los Angelesissa nimensä sopimuspaperiin. Wrightin lisäksi Kouvojen vahvistuskvartettiin kuuluvat Antonio Ballard (194), Jacoby Armstrong (201) ja Moses Greenwood (201).

Wright, 26, pelasi kaksi ensimmäistä yliopistovuottaan (2014-16) Missouri Tigersin (Southeastern Conference) paidassa. 45 kertaa (45/61) joukkueensa aloituksessa esiintynyt kakkospaikalla viihtyvä heittokone tilastoi näissä otteluissa 8.2 pistettä ja 3.7 levypalloa ottelua kohden. Kausi 2016-17 sujui yliopistosiirrosta johtuen ilman pelejä.

Jälkimmäiset kaksi vuotta (2017-19) Wright iski palloa pussiin kovatasoisen Pacific-12 -konferenssin Colorado Buffaloesin nutussa. Colorado on sijoittunut viimeisimmissä NCAA rankingeissa sijalle 25 (25/353). Uuden yliopiston myötä peliaika väheni vajaaseen 20 minuuttiin, mutta tehot pysyivät ennallaan. Wright pelasi Coloradossa 44 ottelua 8.4 pisteen ja 3.2 levypallon keskiarvoilla kolmosen osuessa 36%:n tarkkuudella.

Wright aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Iso-Britannian (BBL) pääsarjaa pelaavan Leicester Ridersin joukkueessa. Leicester on maansa vanhin ammattilaiskoripalloseura ja kestomenestyjä viidellä mestaruudellaan. Viimeisin mestaruus on kahden vuoden takaa. Viime kaudella joukkue oli neljäntenä koronaviruksen keskeyttäessä sarjan ennenaikaisesti. Wright aloitti uransa ammattilaisena vahvasti kirjauttaen 16.5 pistettä, 3.8 levypalloa ja 1.9 syöttöä ottelua kohden kolmosten osuessa hyvällä 44%:n tarkkuudella. Wright oli joukkueensa ykkönen pisteissä.

– Hienoa saada mahdollisuus pelata hyvää sarjaa hyvässä joukkueessa. Odotan jo yhteisten harjoitusten alkamista. Yritän omalla panoksellani auttaa joukkuettamme voittamaan ja tarjota faneillemme kunnon shown, Wright toteaa Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja on tyytyväinen tulokkaaseen.

– Namon on atleettinen ja isokokoinen kakkospaikan pelaaja, joka sopii meidän konseptiimme molemmissa päissä kenttää.

Kouvot pyrkii tuomaan ulkomaalaisvahvistuksensa Suomeen syyskuun alkupuolella. Voimassa olevien korona rajoitusten mukaisesti kyseiset pelaajat ovat Suomeen saavuttuaan karanteenissa kaksi viikkoa.

Kouvot kaudella 2020-2021: Teemu Knihtinen, Tuomas Hirvonen, Severi Kaukiainen, Vili Nyman, Jacoby Armstrong (USA), Antonio Ballard (USA), Ilmari Toikkanen, Oscar Storgård, Moses Greenwood (USA), Namon Wright (USA), Henri Permanto, Aapeli Syrjämäki, Joel Mäntynen, Valtteri Leino, Kalle Kalin ja Veeti Helakorpi.