Susijengi-kokemusta omaava takamies aloittaa kautensa Espanjassa – ”Haluan katsoa mistä minut on tehty”

Fiifi Aidoon ensimmäinen askel ulkomailla on Espanjan kolmostasolla, LEB Platassa, pelaava CB Benicarlo. Aidoo lähtee kauteen korkein tavoittein.

Aidoo siirtyi vuonna 2016 USA:n yliopistokentille, mutta palasi parin vuoden jälkeen takaisin Eurooppaan ja pelasi kaksi edelliskautta Korisliigassa Uran, Katajan sekä Kobrien joukkueissa. Nyt hänellä on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla.

– Halusin ulkomaille sellaiseen paikkaan, joka olisi minulle paras vaihtoehto siinä hetkessä. Tavoitteeni ovat aina korkealla ja haluan kokeilla rajojani sekä nähdä mihin pystyn pelaajana. Haluan katsoa mistä minut on tehty, Aidoo kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Aidoo jatkaa Alexander Madsenin ja Edon Maxhunin viitoittamalla tiellä, sillä he pelasivat niin ikään samassa sarjassa edellisvuosina. Madsen pelasi LEB Platassa kaksi kautta sitten ja Maxhuni viime kaudella. Aidoolla ei ole vielä tarkkaa kuvaa sarjan tasosta, sillä harjoituspelit ovat olleet pääasiassa sarjaporrasta ylempänä pelanneita joukkueita vastaan.

– Emme ole pelanneet meidän sarjan joukkueita vastaan vielä, mutta harjoitusten perusteella täällä on paljon taidokkaita pelaajia.

Ratkaisuvalmiilla takamiehellä on mieluinen rooli Benicarlossa.

– Hyökkäyksessä voin pelata enemmän yksi vastaan yksi –tilanteita, jos hyökkäys pysähtyy. Yritän päästä vastustajasta ohi ja ratkaista itse tai luoda jollekin muulle paikkaa. Minulla ei ole tiettyä roolia joukkueessa, vaan voin pelata aika vapaasti ja minulla on vapaat kädet.

Aidoo haluaa tulevalla kaudella vahvistaa omia vahvuuksiaan ja löytää oman peli-identiteettinsä.

– Haluan tällä kaudella keskittyä enemmän omaan peliini ja niihin asioihin, joissa olen hyvä sekä niihin joissa minulla on kehitettävää. Pitää tietää millainen pelaaja haluan olla ja rakentaa sitä kohti.

Benicarlo kohtaa kauden avauspelissään CB Pratin lauantaina.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.