Karhun pelaajapakka on kokenut muutoksia, kun Brandon Spearman ja Daniel Utomi eivät jatka joukkueessa.

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on purkanut laituri Brandon Spearmanin pelaajasopimuksen. Purku tapahtui yhteisymmärryksessä.

Spearman pelasi oranssipaidoissa 10 ottelua. Vajaan 23 minuutin peliajalla hän teki 14,1 pistettä, poimi 2,5 levypalloa ja jakoi 1,9 syöttöä ottelua kohden. Kolmoset upposivat 41 prosentin ja kakkoset 49 prosentin tarkkuudella. Spearman oli poissa kokoonpanosta viime keskiviikon ottelussa, koska oli karanteenissa. Toisen koronatesti tulos tuli vasta torstaina aamusta. Molemmat testit, jotka otettiin karanteeniaikana, olivat negatiivisia.

Utomin agentti ilmoitti, että Utomi käyttää sopimuksessa olleen buyout-pykälän, joten maksettuaan sopimuksessa mainitun summan, pelaaja lähtee takaisin USA:an.

– Buyoutista oli sovittu sopimusta tehdessä, joten eipä tässä ollut mitään tehtävissä, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kommentoi uutista Karhun sivuilla.

– Pelit ovat nyt tauolla ja 16. joulukuuta katsotaan, mikä on tilanne joulukuun lopun pelien suhteen. Pelaajat harjoittelevat nyt hyvin, sillä miehistöllä mikä on paikalla ja parantelevat syyskaudella tulleita pikkukolhuja.

Mikael Laihonen on sivussa vielä muutaman kuukauden, joten kartoitamme pelaajatilannetta rauhassa pelaajaryhmän johdolla, Ojala kertoo.

Utomi pelasi Karhubasketissa 11 ottelua, 12,5 pisteen, 3,9 levypallon ja 1,1 syötön keskiarvoilla.