Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut kolmen vuoden jatkosopimuksen Janne Koskimiehen kanssa.

Koskimies toimi Jussi Laakson apuna kausina 2017-2018 ja 2018-2019. Laakson lähdettyä Seagullsien peräsimeen, oli Koskimies selvä valinta uudeksi päävalmentajaksi.

Koskimiehen ensimmäinen kausi oli nousujohteinen ja oranssipaidat alkoivat olla vuoden 2020 alussa samassa iskussa, kuin kahdella aikaisemmalla kaudella. Valitettavasti korona päätti edellisen kauden ja on sotkenut pelaamista myös tällä kaudella. Korisliigan seurakokouksessa 16. joulukuuta päätettiin, että pelit jatkuvat 6. tammikuuta 2021.

Koskimies on toiminut päävalmentaja 51 Korisliigan ottelussa. Voittoja on tullut 39 ja tappioon on päättynyt 12 kamppailua. Voittoprosentti 76,5 on yli 50 ottelua pääsarjassa valmentaneista kuudenneksi paras lukema. Kotisalissa Koskimiehen käskemä Karhubasket on hävinnyt kolme ottelua, joista viimeinen tuli lokakuun 20 päivä 2019. Sen jälkeen Karhubasket on voittanut 21 ottelua putkeen kotiluolassa.

– Janne on tehnyt loistavaa työtä joukkueemme kanssa, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo Karhun sivuilla.

– Olemme menneet organisaationa eteenpäin Ari Tammivaaran ajasta saakka. Toiminta on ammattimaistunut koko ajan ja tähän Janne sopii erinomaisesti. Hän pystyy kehittämään kaikkia pelaajia monipuolisesti ja luoda sellaisia harjoituksia niin salissa kuin sen ulkopuolella, että pelaajat kehittyvät ja joukkue voittaa. Viime viikolla julkaisimme suunnitelmat KB Areenan rakentamiseksi. Areena tulee olemaan kova juttu, mutta tarvitsemme myös hyvän joukkueen ja sille parhaan mahdollisen valmentajan, jotta kehitys kehittyy joka osa-alueella, Ojala painottaa.

– Olen innoissani uudesta sopimuksesta ja tiedostan varsinkin näinä aikoina, miten onnellisessa asemassa olen, kun seurajohto katsoo minun olevan edelleen oikea henkilö jatkamaan joukkueen valmentajana. Nämä eivät olleet mitkään kovinkaan pitkät sopimusneuvottelut, Koskimies toteaa tyytyväisenä.

– Karhubasket ja Kauhajoki eivät ole koskaan olleet ajatuksissani mikään pelkkä ponnahduslauta johonkin muualle. Minulla on täällä ympärilläni vahva tiimi ja koen, että tekemääni työtä joukkueen kanssa arvostetaan. Uuden hallin rakentaminen yksityisellä rahoituksella on tietysti erittäin vahva signaali myös valmentajalle siitä, että täällä ei ole jääty makaamaan paikoilleen kahden voitetun mestaruuden jälkeen, vaan katse on suunnattu kohti seuraavia tasoja. Olen viimeksi tällä viikolla päässyt suunnittelemaan yhdessä arkkitehdin kanssa millaiset pukuhuoneet, kuntosalit, valmentajien työtilat jne. joukkueelle rakennetaan uuteen areenaan. Tämä ei ole ihan arkipäivää suomalaisen koripallojoukkueen valmentajalle.