Teemu Rannikko palaa pelikentille yli vuoden tauon jälkeen – ”Onhan se rankkaa ollut”

Vilppaan Teemu Rannikon odotettu paluu Korisliigan parketille toteutuu tiistaina. Yhden vuoden ja 21 päivän pituinen pelitauko päättyy Rannikon osalta comeback-peliin Lahti Basketballia vastaan ja ottelussa on paljon poikkeavaa.

Vaikka Rannikon vamman vakavuus ja pitkä toipumisaika olivat tiedossa, miehen paluu on venynyt odotettua pitemmäksi. Toiseksi kokeneen pelimiehen paluu ei tapahdu parin tuhannen katsojan edessä, vaan siitä pääsevät nauttimaan paikan päällä vain harvat ja valitut. Siitä pitävät huolen voimassa olevat koronarajoitukset. Kolmanneksi Rannikon juhlapäivää ei vietetä kotoisassa Salohallissa, vaan Vilpas kohtaa Lahti Basketballin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Kisakallion Urheiluopiston isännöimänä Susi Training Centerissä Lohjalla.

Päävalmentaja Sami Toiviaiselle luottomiehen paluu on luonnollisesti mieluinen asia.

– Teemu Rannikko on johtaja, esimerkki ja kilpailija. Siinä ne asiat, jotka minulle tulevat ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan Teemusta koripalloilijana. Olen saanut useampaan kertaan olla vastustajan valmentajana miettimässä, miten ihmeessä Teemun palloskriinipelaamista kannattaisi puolustaa. Onneksi nyt on muiden valmentajien vuoro pohtia sitä ja minä voin vain nauttia siitä Vilppaan koutsina. On hienoa, niin meille, meidän faneille kuin koko suomalaiselle korisyhteisölle, että pääsemme yli vuoden tauon jälkeen nauttimaan Teemun esityksistä kentällä. Hän on harjoitellut jo jonkin aikaa joukkueen ja fysiikkavalmentajansa kanssa ja tiistaina Kisakalliossa on sitten aika pukea peliasu numero 9 taas päälle, toteaa itse 601 liigapeliä läpikahlannut Toiviainen Vilppaan sivuilla.

Rannikko on tyytyväinen omaan tilanteeseen.

– Jalka tuntuu ihan kohtuu hyvältä. Olen pystynyt olemaan pari viikkoa joukkueen mukana ja treenaamaan niin kuin pitää. Monta treeniä toki vielä tarvitaan, että ollaan siellä missä pitääkin.

Hän myöntää kuntoutuksen olleen kova.

– Onhan se rankkaa ollut ja monta kertaa tuli olo, että tuleeko tästä enää ikinä mitään. Toinen leikkaus joulukuussa näytti auttavan sen verran, että nyt olisi tarkoitus koittaa miltä pelaaminen tuntuu.

– Kuntoutus oli tosiaan pitkä, mutta tunne on hyvä ja kivut on saatu kohtuu hyvin kuriin. Tässä iässä ja tällä kokemuksella ei toki voi sanoa, että olo on kuin pikkupojalla. Fiilis on kuitenkin hyvä.

Lähde: Vilppaan kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.