BC Nokiaa tällä kaudella edustanut Wes Washpun, 27, on käyttänyt pelaajasopimuksessaan olleen option ja siirtyy loppukaudeksi Kreikan pääsarjaan.

Washpun ehti pelata Näätien paidassa 12 ottelua, joissa hän tilastoi keskimäärin 17,2 pistettä, 4,2 levypalloa, 5,1 syöttöä ja 1,7 riistoa ottelua kohden.

– Totta kai on harmi, että Wes lähtee, mutta nämä ovat realiteetit tällä hetkellä. Tilanne on, mitä on. Kiitokset Wesille hänen sitoutumisestaan ja ammattilaisuudestaan. Toivon hänelle kaikkea parasta jatkoon, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson toteaa seuran sivuilla.

BC Nokian ulkomaalaisvahvistuksille tehtiin tammikuun aikana uuden pelaajasopimukset, jotka sisälsivät option siirtymisestä uuteen joukkueeseen. Washpun käytti optionsa ja siirtyy Kreikan pääsarjassa pelaavaan joukkueeseen.

Joukkue ei ole vielä julkistanut Washpunin sopimusta, joten myöskään BC Nokia ei julkista joukkueen nimeä.

Näätien general manager Marko Pirhosen mukaan siirtoon ei liity dramatiikkaa ja BC Nokian edustusjoukkueen talous on kunnossa.

– Suuremmassa kuvassa katseet ja panostukset on siirretty seuraavaan kauteen. Tietysti meidän junioreille samalla avautuu mahdollisuuksia saada enemmän minuutteja, mikä myös tukee tulevia kausia. Pitkäjänteiset suunnitelmat eivät ole menneet kaivoon, niihin on vain tullut yksi vuosi lisää.

Näätien johtoporras pitää vielä mahdollisena, että joukkueeseen voidaan hankkia lisäpelaajia kuluvaksi kaudeksi. Todennäköisyydet sille ovat kuitenkin pienet.