Chicago Bullsin suomalaislaitahyökkääjä Lauri Markkanen on ollut loistovireessä palattuaan kentälle NBA:n koronaprotokollan jälkeen.

Oltuaan kahdeksan ottelun verran sivussa altistuttuaan joukkuekavereidensa koronatartunnoille, Markkanen on tehnyt 22.1 pistettä ja saanut 6.1 levypalloa ottelua kohden. Suomalaisen huippuvire on kiinnittänyt myös joukkuekavereiden huomion.

‒ Hän osaa kuljettaa. Hän saa levypalloja. Hän pystyy levittämään kenttää kuin takamies ja puolustuspäässä hän pystyy vartioimaan eri pelipaikkoja ja puolustamaan korin alla. Hän tuo paljon eri asioita peliimme ja kun hänellä on palaset kohdallaan, meitä on hyvin vaikea pysäyttää, kertoi Bullsin pisteykkönen Zach LaVine

‒ Kun hän on aggressiivinen, häntä ei voi pysäyttää. Luulen, että viime vuonna moni luovutti Laurin suhteen. Veikkaan, että hän kuvitteli ihmisten epäilevän hänen taitojaan ja tänä vuonna hän näyttää, että hän on sama Lauri Markkanen kuin kaksi vuotta sitten, Bullsin takamies Colby White sanoi.

‒ Hän on varmaan aikaisemmin kuullut: ”Sinun pitää olla fyysisempi. Sinun pitää pelata kovemmalla kontaktilla. Sinun täytyy mennä korille ja hankkia levypalloja.” Hän pystyy siihen, ja mielestäni hän on yrittänyt löytää identiteettiään hyökkäyspäässä. Hän on ollut loistava alusta asti. Hän on erittäin aggressiivinen, hän ajaa korille ja on fyysinen, päävalmentaja Billy Donovan kertoi.

Chicago Bulls vaihtoi valmentajaa ennen kautta, kun Jim Boylen sai kenkää ja entinen Oklahoma City Thunder -valmentaja Billy Donovan palkattiin hänen tilalleen. Valmentajavaihdos teki erityisesti Markkaselle hyvää. Boylenin viimeisellä kaudella Markkanen jäi vähälle vastuulle hyökkäyspäässä, mutta Donovan luottaa suomalaiseen.

‒ Olemme kokeilleet Lauria pick and roll -tilanteissa. Haluaisin tehdä sitä varmaan enemmän, koska hän on hyvä siinä. Hän on pelannut korin alla enemmän. Hän saa jonkin verran kolmosia. Hän antaa enemmän syöttöjä ja pelaa joukkuekavereitaan vapaaksi. Hän pelaa todella hyvin ja tehokkaasti, Donovan sanoi.