Korisliigan Salon Vilpas ja tarkkakätinen laitahyökkääjä Mikko Koivisto jatkavat yhteistä taivalta ainakin kahden kauden ajan. Asia sai sinettinsä, kun osapuolet solmivat jatkosopimuksen mallia 2+1.

33-vuotias susijengiläinen on pelannut Vilppaassa jo viisi kautta ja kaulaan on pujotettu vuosien varrella kaksi SM-hopeaa ja yksi Suomen cupin voitto. 194-senttinen maajoukkuelaituri lähentelee 400 liigaottelun rajapyykkiä, sillä hänellä on koossa 382 ottelua Korisliigassa ja 148 maaottelua Susijengissä.

Lauantaina alkaviin pudotuspeleihin valmistautuva Koivisto on pelannut tällä kaudella ehkä uransa parasta koripalloa. Runkosarjassa ”Koivari” pelasi 19 ottelua 13.1 pisteen keskiarvolla, joka oikeutti Suomessa syntyneiden liigapelaajien keskuudessa 10. sijaan. Laiturin parasta osaamista on silkinpehmeä hyppyheitto suoraan syötöstä ja niitä Koivisto otti runkosarjassa kolmanneksi eniten (7.6/ottelu) Tuomas Hirvosen ja Braxton Hugginsin jälkeen. Kolmosista osui 58/144, joten tarkkuus 40.3% oli hyvä.

– Mikäpä sen parempi uutinen tänne Mököisten karanteeniin kuin Mikon jatkosopimuksen varmistuminen näin pudotuspelien alla. Mikko on osoittanut jälleen kerran olevansa sarjan eliittiä ja hän on pelannut todella hienon kauden. Koiviston arvo, niin tällä kuin tulevilla kausilla, on paljon muuta kuin kentällä tapahtuvat asiat. Hän tuo jokapäiväistä johtajuutta ja ammattimaista harjoittelua meidän toimintaan. Mikon kanssa saa vaihdettua ajatuksia niin koripallosta kuin elämästä muutenkin. Olen hyvin iloinen Mikon ja koko perheen (Essi ja Lumi) puolesta, että he päättivät jäädä Saloon ja saamme nauttia hänen edesottamuksista myös tulevaisuudessa, iloitsee päävalmentaja Sami Toiviainen Vilppaan sivuilla.

Koivisto aloitti liigataipaleensa 18 vuotta sitten 15-vuotiaana poikasena kasvattajaseura Pussihukissa Tomi Kamisen alaisuudessa. Kesällä 2004 Koivisto siirtyi opiskelemaan USA:han ja siellä vierähti peräti kuusi vuotta. Kaksi ensimmäistä Virginian Holy Cross -lukiossa ja neljä seuraavaa Pohjois-Carolinan UNC Greensborossa NCAA:n ykköstasolla, isolla vastuulla. Paluu Suomeen tapahtui 24-vuotiaana vuonna 2011, jolloin Koivisto solmi sopimuksen Torpan Poikien kanssa. Sieltä tie vei kolmeksi kaudeksi Loimaan Biisoneihin ja saviseudulta käteen jäi kaksi SM-kultaa ja yksi pronssi. Esitykset avasivat portit ulkomaille ja passiin iskettiin leimat Turkista (Gaziantep, EuroChallengen pronssia) ja Saksasta (Frankfurt).

Paluu Loimaalle vuonna 2015 kesti syyskauden ja kevään hän pelasi Kauhajoella ennen siirtymistään Vilppaan paitaan syyskuussa 2016. Sillä 11 vuoden liigatiellä ollaan edelleen ja yhteinen matka jatkuu nyt ainakin kahden vuoden ajan.

– Tosi hyvä fiilis, että saatiin sovittua jatkosta jo tässä vaiheessa kautta. Nyt voi rauhassa keskittyä pudotuspeleihin, kun perheen tulevaisuuden kannalta kaikki on kunnossa. Minulla on viisi vuotta takana Salossa ja olen viihtynyt täällä mainiosti kentällä ja kentän ulkopuolella. Uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa seuralle ja tuntuu siltä, että arvostus on molemminpuolista, toteaa Koivisto.

Ensi kaudelle seuralla on pelaajasopimukset Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Riku Laineen, Perttu Blomgrenin ja Tuukka Juntusen kanssa.