New Orleans Pelicansista Dallas Mavericksiin viikko sitten kaupattu JJ Redick ei ollut tyytyväinen Pelicansin johtoportaan toimintaan vaihtokauppatilanteessa. Redick kommentoi asiaa omalla Old Man & the Three podcastillaan.

Master

@MasterTes
JJ Redick on his podcast:

- He was "shocked" to be traded to the Mavericks
- He requested a trade in November to be closer to his family in Brooklyn during COVID
- He thought the Pelicans would offer a buyout after the trade deadline

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– En olettanut sillä hetkellä tulevani kaupatuksi. Viime marraskuussa minä pyysin kauppaa pois New Orleansista. Minulla oli monta avointa keskustelua Trajan Langdonin ja David Griffinin kanssa. Syy tälle oli se, että minun poikani oli aloittanut esikoulun Brooklynissa syyskuussa. Pelicans kauppasi myös Jrue Holidayn. Jrue oli syy, miksi tein sopimuksen Pelicansin kanssa, Redick kertoi podcastillaan.

Redick kertoi, että hän hoiti itse tilanteen Pelicansin johtoportaan kanssa agenttinsa sijaan.

– Minä puhuin Griffinin ja Trajanin kanssa ja Griff sanoi minulle, että: ”Tule pelaamaan kuukaudeksi, jos vieläkin haluat tulla kaupatuksi voin vannoa, että minä teen sen, mikä on sinulle parhaaksi.” Selvästikään hän ei pitänyt lupaustaan ja tämä ei ole mikään loukkaus Dallasia kohtaan. Kun minua ei kaupattu kuukauden jälkeen minä luulin, että minun sopimus ostetaan ulos ja jos minut kaupattaisiin, niin se olisi koillisessa pelaavaan joukkueeseen, joka olisi lähempänä kotiani, että pääsisin näkemään perhettäni kauden kahden viimeisen kuukauden aikana. Tietenkään tätä ei tapahtunut, Dallas on kauempana New Yorkista kuin New Orleans, Redick kertoi.

Redick ei ole vielä tehnyt debyyttiään Mavericksin paidassa, kun mies on ollut sivussa nilkkavamman takia. Mies kertoo olevan innoissaan Dallasissa pelaamisesta, vaikka mies halusi päästä pelaamaan lähemmäs kotiaan.

– Aina, kun puhuin Griffinin kanssa, kerroin, että tämä ei ole henkilökohtaista sinua tai Pelicansia vastaan. Minun aikani New Orleans Pelicansin kanssa on ollut mahtavaa. En katsonut ulosostotilannetta niin, että minut ostettaisiin ulos, jotta pääsisin Brooklyn Netsiin. Minä halusin vain päästä katsomaan perhettäni vapaapäivinä ja olla ylipäätään ajomatkan etäisyydellä, Redick kertoi.

Kun Redickiltä kysyttiin hänen mielipidettään Pelicansin johtoportaasta, mies ei kierrellyt asiaa.

– En usko, että heidän johtoportaansa pystyy olemaan rehellinen. Se ei ole mielipide, en vaan usko, että se on mahdollista. En myöskään usko, että se mitä minulle tapahtui, oli yksittäinen tapaus. Johtoportaat ympäri liigaa tekevät sen, mikä heille on parhaaksi. Tämä on vaikea myöntää, mutta saatoin olla naiivi, kun luulin, että viidentoista vuoden jälkeen, kun oli aina vähintään yrittänyt tehdä asioita oikealla tavalla ja pitänyt oman sanani…mutta tämän johtoportaan suhteen. En olettaisi minun kanssa työskentelevien agenttien luottavan Pelicansin johtoportaaseen enää, Redick kertoi.

Griffin kertoi viime perjantaina, että joukkue yritti tehdä sen, mikä olisi ollut Redickille parhaaksi.

– Me käytimme paljon aikaa yrittäessämme kaupata Redickiä lähelle hänen kotiansa. Kun selvisi, että maantieteellisesti parhaiten sopivat joukkueet eivät yrittäneet aggressiivisesti hankkia häntä, me puhuimme hänen tulevan joukkueen valmiudesta kilpailla mestaruudesta, Griffin kertoi.

Redickin kommenttien noustessa julkisuuteen keskiviikkona Pelicansin valmentaja Stan Van Gundy otti asiaan itse kantaa.

– JJ halusi tiettyjen asioiden tapahtuvan. Griff välitti siitä, mitä JJ halusi, mutta hänellä on vastuu omistajalle ja organisaatiolle, joka syrjäyttää JJ:n toiveet. Ihmiset sanovat, että koripallo on bisnestä ja he ovat oikeassa. Pelaajat haluavat sen, mikä on heille parhaaksi ja heillä on oikeus siihen. Organisaatiot haluavat sen, mikä on niille parhaaksi ja niillä on oikeus siihen. Minua ärsyttää, kun ihmiset vääntävät asian niin, että koripallo on bisnestä minun osaltani, mutta sen ei pitäisi olla bisnestä sinun osaltasi. Kaikkien pitäisi tehdä se, mikä on heille parhaaksi. Joskus se, mitä joukkue ja pelaaja haluat, eivät kohtaa, Van Gundy kertoi.