Korihait jatkaa tutussa komennossa

Uudenkaupungin Korihaiden valmennusjohto on valittu, kun Jarno Nikula aloittaa ensi syksynä seitsemännen kautensa edustusjoukkueen päävalmentajana. Aisaparikseen Nikula saa Lappeenrannasta kotoisin olevan 26-vuotiaan Teemu Turusen, joka tulee kehittämään myös seuran junioritoimintaa. Valmentajien sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta.

Nikula, 47, on tehnyt pitkän työn uusikaupunkilaisen koripallon edistämiseksi ensin pelaajana ja myöhemmin valmentajana. Pelaajaurallaan Nikula edusti Korihaita 12 kauden ajan. Valmennustehtävissä Nikula on toiminut monissa Korihaiden juniorijoukkueissa vastuuvalmentajana sekä edustusjoukkueen pää- ja apuvalmentajana. Huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) suorittaneen Nikulan suurin saavutus edustusjoukkueen valmentajana lienee Korihaiden nostaminen divisioona A:sta takaisin Korisliigaan keväällä 2016.

Korisliigassa Nikulalla on viidenneksi eniten valmennettuja otteluita (95) Korihaiden päävalmentajana. Edellä ovat ainoastaan Tom Westerholm (97), Gordon Herbert (98), Jyri Lehtonen (160) ja Heikki Wala (401).

Nikula lähtee avoimin mielin johtamaan haiparvea seuraaville kausille.

– Onhan tämä helpompaa lähteä rakentamaan joukkuetta, kun voi suunnitella pidemmälle kuin vuoden kerrallaan. Tiettyjä asioita yritetään parantaa ja tehdä eri tavalla, mutta siihen vaikuttaa myös minkälaisia pelaajia saadaan. Tuleva pelaajarunko pyritään saamaan myös monivuotiseksi, kertoo Nikula Korhaiden sivuilla.

Korihait jatkaa organisaation kehittämistä tulevaisuutta varten. Tätä varten Korihait on palkannut valmentaja Teemu Turusen vahvistamaan seuran valmennusosaamista.

Tulevana lauantaina 27 vuotta täyttävä Turunen valmensi viime kaudella kasvattajaseuraansa Namika Lappeenrantaa I-divisioona B:ssä sekä toimi Naisten Korisliigassa pelaavan Catzin fysiikkavalmentajana.

Junioripuolelta Turusella on SM-sarjakokemusta Catzin 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueen apuvalmentajana yhden vuoden ajalta sekä päävalmentajana kahden vuoden ajalta. Tätä huipputason juniorivalmennuskokemusta tullaan myös hyödyntämään Korihaiden junioritoiminnan kehittämisessä ja valmentajien koulutuksessa.

– Erittäin hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä tulen Uuteenkaupunkiin, olen kiitollinen Korihaille tästä mahdollisuudesta. Hieno askel eteenpäin itseni kannalta, kommentoi Turunen.

Toukokuussa alkavaan HKVT-koulutukseen osallistuvan Turusen isä Mika valmensi Lappeenrannan Namikaa useamman vuoden ajan 2000-luvulla ja johdatti seuran kahteen Suomen mestaruuteen vuosina 2005 ja 2006.

Valmentajana nuorehko Turunen odottaa innolla yhteistyötä Nikulan kanssa sekä uusia oppimismahdollisuuksia Uudessakaupungissa.

Seuraavat kaksi vuotta tulevat sisältämään paljon uusia ihmisiä ja varmasti uudenlaisia tilanteita. HKVT-koulutus on ensi kauden aikana, joten oppimismahdollisuuksia on tarjolla reilusti. Koen omaavani hyvän pelikäsityksen ja sen myötä haluan olla Jarnon apuna kaikessa mahdollisessa. Uskon, että tulemme täydentämään toisiamme hyvin, kertoo Turunen.

Myös päävalmentaja Nikula odottaa innolla yhteistyötä ja Turusen tuomia ajatuksia koko seuraan.

– Nuori ja innokas valmentaja on kyseessä ja odotan mielenkiinnolla syksyä ja tulevia vuosia. Uskon, että Turunen tuo sekä edustusjoukkueeseen että junioripuolelle uusia näkemyksiä, toteaa Nikula.

Viime tammikuussa Korihaihin saapuneen yhdysvaltalaisvalmentaja Andy Hipsherin jatkosopimusneuvottelut eivät ole toistaiseksi edenneet. Seura on saanut Hispheriltä uusia näkökulmia ja vinkkejä juniorivalmennukseen ja näitä ohjenuoria haluamme hyödyntää tulevaisuudessa.

Lähde: Korihaiden verkkosivut


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.