HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

Mashairen kolmivuotinen HBA-pätkä päättyi puolivälierissä Tapiolan Honkaa vastaan. Ylioppilaaksi pääsyn myötä hän siirtyy eteenpäin, kohti välitavoitettaan eli Yhdysvaltojen yliopistosarjaa.

– Tavoite on ollut ihan pienestä asti, että pääsisin jenkkeihin yliopistoon pelaamaan korista. Se on yksi tavoite ja unelma, joka nyt toteutui. Nyt katseet on vielä korkeammalla tästä eteenpäin, Mashaire kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

HBA:lle 9,1 pistettä, 4,4 levypalloa ja 1,1 riistoa ottelua kohden tilastoineen Mashairen perässä oli useampi yliopisto, mutta kohteeksi valikoitui ohiolainen University of Cincinnati.

– Kaikki oli tosi hyviä vaihtoehtoja ja oli vaikeaa päättää, minkä niistä valitsisi. Cincinnatin päävalmentajan kanssa meillä oli tosi hyvä yhteys ja samanlainen visio. Heillä on päävalmentaja vaihtunut pari vuotta sitten ja hän haluaa rakentaa uudenlaista joukkuetta, jolla tavoitteet on korkealla. Ohjelma on vielä alkukehityksessä, mutta halusin olla mukana rakentamassa jotain siistiä.

Cincinnatin päävalmentajana toimii Michelle Clark-Heard, joka on aikaisemmin toiminut päävalmentajana Kentucky Statessa ja Western Kentuckyssa. Hän on myös kuulunut Yhdysvaltojen naisten maajoukkueen valmennusryhmään.

– Joukkue on aika nuori, todennäköisesti vastuuta voi saada jo seminopeasti. Vaikka olenkin freshman, niin minulta halutaan johtamista, koska olen pelannut naisten Korisliigassa ammattilaisia vastaan ja Euroopassa eri kisoja. Pelityyli on aggressiivinen ja nopeatempoinen, mikä sopii siihen, mihin itsekin on tottunut.

Mashaire on pelannut urallaan yhteensä 37 nuorten maaottelua.