Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

Kun Katajan kausi Korisliigassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Pyrinnön käsittelyssä, niin Alanen sai mahdollisuuden jatkaa kautta vielä Tshekin liigassa.

– Kaikki tapahtui aika nopeasti enkä osannut odottaa sitä. Meillä Joensuussa kausi päättyi ja kaksi päivää sen jälkeen kuulin, että olisi kiinnostusta Tshekistä. Minulla ei ollut siinä vaiheessa muutakaan tekemistä ja siinä meni jokunen päivä, että saatiin sopimusasiat hiottua ja sitten seuraavalla viikolla matkustin jo Tshekkiin, Alanen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Alanen liittyi mukaan varsin myöhäisessä vaiheessa kautta, kun Brno pelasi Tshekin liigan ylempää loppusarjaa. Sopeutuminen sujui kuitenkin hyvin.

– Omasta mielestäni pääsin sisään joukkueeseen hyvin. Oli itselleni uusi tilanne tulla joukkueen mukaan kesken kauden, mutta pääsin nopeasti kuvioihin ja pelitapaan kiinni.

Alanen ehti pelata Brnon paidassa kaksi peliä ennen kuin sai harmittavan alaraajavamman. Loukkaantumisen johdosta Alanen ei ole vielä saanut täyttä kuvaa Tshekin liigasta.

– En ole hirveästi vielä ehtinyt pelata enkä katsoa pelejä, mutta ensimmäisenä mieleen tulee, että peli on aika samantyylistä kuin Korisliigassa. Siinä on tietysti iso ero, etten tunne yhtään vastustajia etukäteen, kun Suomessa tiedät varsinkin suomalaispelaajat tarkkaan.

Brno sijoittui ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi ja saa puolivälierissä vastaansa USK Prahan. Praha hävisi viimeisessä ottelussaan Opavalle ja Brno kiilasi näin pääkaupunkilaisten ohi sarjataulukossa ja sai siten kotiedun.

– Mitä olen vastustajasta ymmärtänyt, niin joukkueiden aikaisemmissa peleissä voitot ovat menneet tasan ja kaikissa piste-ero on ollut alle neljä pistettä. Jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, niin uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet jatkoon. Etenkin, kun meillä on kotietu ja pääsemme pelaamaan kaksi ensimmäistä peliä kotikentällämme.

Alanen on toipunut juuri parahiksi loukkaantumisestaan ja pukee peliasun päälle tiistaina.

– Sen takia tänne tultiin, että pääsisi pelaamaan. Katajan kanssa tämän kevään pudotuspelit jäivät sen verran lyhyeksi, Alanen heittää.