Phoenix Sunsin valmentaja Monty Williams on voittanut NBCA:n järjestämän parhaan valmentajan äänestyksen. Parhaan valmentajan palkinnosta äänestävät liigan 30 päävalmentajaa.

– Olen ylen innoissani saatuani Michael H. Goldberg parhaan päävalmentajan palkinto. Minulla on korkea kunnioitus tämän liigan valmentajia kohtaan, joten tunnustuksen saaminen kollegoiltani on suuri kunnia. Jokainen valmentaja liigassamme uhraa paljon tehdäkseen joukkueestaan parempia, joten tämä on uskomattoman hienoa, Williams kertoi tiedotteessa.

NBA on ESPN

@ESPNNBA
Reunited in Phoenix, Monty Williams and Chris Paul helped the Suns to a 51-21 record. (Second in the West)

Well deserved Coach of the Year 👏

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Williamsin johtama Suns päätti runkosarjan läntisen konferenssin toisella sijalla ottaen 51 voittoa ja 21 tappiota. Ainoastaan Utah Jazzilla oli enemmän voittoja tällä kaudella. Williams nousi Sunsin uudeksi päävalmentajaksi kaksi vuotta sitten, kun joukkue oli päättänyt 2018-2019 kautensa 19 voittoon ja 63 tappioon. Williams johdatti Sunsin pudotuspeleihin yhdentoista vuoden tauon jälkeen, mutta mies ei ottanut kuitenkaan kaikkea kunniaa itselleen.

– Tämä palkinto on paljon minua isompi ja se on pelaajien, valmentajien ja koko Sunsin organisaation työn tulos. Tämä vuosi on ollut täynnä uniikkeja haasteita ja olen kiitollinen asenteesta, jolla pelaajat ja henkilökunta on lähestynyt jokaista päivää, Williams kertoi tiedotteessa.

Suns kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä pudotuspelikierroksella voittajan Los Angeles Lakersin ja Golden State Warriorsin välisestä play-in -ottelusta. Joukkueelle on siis takuulla luvassa vaikea vastustaja, mutta kausi on ollut Sunsille suuri menestys jo pelkän runkosarjan perusteella.

Muita parhaan valmentajan äänestyksessä ääniä saaneita olivat Atlanta Hawksin Nate McMillan, Denver Nuggetsin Michael Malone, New York Knicksin Tom Thibodeau, Philadelphia 76ersin Doc Rivers, Utah Jazzin Quin Snyder sekä Washington Wizardsin Scott Brooks.