New York Knicksiä valmentanut Tom Thibodeau on valittu NBA:n vuoden valmentajaksi.

Thibodeau valmensi ensimmäistä kauttaan Knicksiä. Hän voitti palkinnon myös kaudella 20010-11, kun hän toimi ensimmäistä kauttaan Chicago Bullsin peräsimessä. Näin hänestä tuli NBA-historian ensimmäinen valmentaja, joka on voittanut palkinnon kahdesti ollessaan seuran ensimmäisen vuoden valmentaja.

Thibodeau johdatti Knicksin itäisessä konferenssissa neljänneksi ja ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin sitten kauden 2012-13. Pudotuspeleissä tuli kuitenkin tappio ensimmäisellä kierroksella.

NBA:n vuoden valmentajan valitsevat 100 NBA-toimittajaa, jotka laittavat valmentajat papereissaan paremmuusjärjestykseen. Tänä vuonna äänestys oli äärimmäisen tasainen, sillä voittomarginaali oli kautta aikain pienin.

Thibodeau sai ykkösääniä yhteensä 43 ja kokonaispisteitä tuli 351. Äänestyksessä toiseksi tullut Phoenix Sunsin Monty Williams arvioitiin ykköseksi 45 äänestäjän papereissa, mutta hän sai 340 yhteispistettä.