U18-tytöt murskasivat Ruotsin – pojille tappio PM-kisoissa

Suomen U18-tytöt pesivät PM-kisoissa Ruotsin peräti 41 pisteen erolla. Pojat sen sijaan joutuivat nielemään ensimmäisen tappionsa.

Suomen U18-tytöille ottelu Ruotsia vastaan PM-kisoissa oli kuin lasten leikkiä. Jo puoliajalle mentäessä johtoasema oli varmaotteiset kymmenen pistettä, mutta summerin soidessa luku oli kasvanut jo 41:een. Ottelun loppulukemiksi merkittiin 50–91 Suomelle.

– Heitimme puoliaikatauolla kaikki puolen kentän hyökkäyksemme suoraan romukauppaan ja lisäsimme kaasua. Halusimme reagoida nopeasti levypalloista ja juosta kenttää. Muodostimme etua mielestäni todella hienosti sen myötä, kommentoi päävalmentaja Jussi Laakso Koripalloliiton tiedotteessa.

Selkein ero edellisen päivän otteluun Tanskaa vastaan oli se, että tällä kertaa Suomella ei ollut vaikeuksia edes levypallopelissä. Irtopallot jakautuivat kirkkaasti Suomen hyväksi 52–33.

Korijuhlissa kunnostautuivat erityisesti Henna Sandvik 18:lla, Annika Aarrejoki 11:llä sekä Kati Ollilainen ja Lilli Hakkarainen kumpikin kymmenellä.

– Tämä oli ylivoimaisesti kesämme parasta tekemistä leirit mukaan lukien. Hienoa, että se tuli juuri tähän Ruotsi-peliin, koska Ruotsi on kuitenkin hyvä joukkue. Tämä oli ennen kaikkea joukkuevoitto, Laakso toteaa.

Ruotsin puolella isoimmat pisteet, 11, teki Saga Eklöv.

Pojille ensimmäinen tappio

Suomen U18-poikien ilta ei sujunut yhtä hyvissä merkeissä kuin tyttöjen. Pojat joutuivat taipumaan PM-turnauksen ensimmäisen kerran, kun Ruotsi voitti heidät tiukan väännön päätteeksi luvuin 76–70.

Yrityksestä ottelu ei jäänyt kiinni. Joukkueen pistehaina useaan otteeseen nähty Miro Little kantoi kortensa kekoon latomalla tauluun häikäisevät 27 pistettä ja kuusi levypalloa, mutta kova työ ei riittänyt.

– Ruotsi on erittäin kookas ja ulottuva joukkue. He puolustivat hyvin passiivista koria suojelevaa puolustusta. Voitto olisi vaatinut meiltä paremmin osumia kaaren takaa, ja jonkun verran menetimme myös palloa. Huomenna on vastassa täysin erilainen vastus, joka on saanut levätä tämän päivän, ja meillä taas on aikainen peli, joten lähtöasetelmat eivät ole täysin tasaiset, mutta huominen täytyy vielä jaksaa taistella. Ruotsin täytyisi hävitä oma pelinsä, jotta turnausvoitto olisi meille mahdollinen, mutta me lähdemme nyt tekemään vain oman osuutemme, kommentoi päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Ruotsalaisista isoimman pistesaldon keräsi Elliot Cadeau, joka tilastoi 21 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.