Viisi edellistä kautta Italian kovatasoisessa Serie A2 -liigassa pelannut sentteri Brandon Sherrod on Helsinki Seagullsin tuorein vahvistus.

Connecticutin Bridgeportista kotoisin oleva 198-senttinen Yalen yliopiston kasvatti tuo Seagullsiin paljon vahvuutta levypallokamppailuihin kentän molemmissa päädyissä.

– Olen todella innoissani tulevasta kaudesta. Haluan kiittää koko organisaatiota saamastani mahdollisuudesta. En malta odottaa, että pääsen tapaamaan muun joukkueen ja Seagullsin fanit. Voin luvata, että tulen antamaan täydet 100% itsestäni aina kun astun kentälle, Sherrod iloitsee Seagullsin tiedotteessa.

Yalen yliopistosta valmistuttuaan vuonna 2016 Sherrod pääsi aloittamaan koripallouransa heti ulkomailla Italiassa Roseto Sharksin joukkueessa. Tästä sopimuksesta 135 ottelun mittainen Serie A2 -ura sai alkunsa. Viiden pelaamansa kauden aikana hän ansaitsi 13.8 pistettä, 8.6 levypalloa ja 2.0 syöttöä ottelua kohden. Roseton lisäksi hän edusti myös Givova Scafatia, Napoli Basketia, sekä viimeisimpänä päättyneellä kaudella Tramec Centon joukkuetta.

– Etsimme kuumeisesti omaan pelityyliimme sopivaa vitospaikan pelaajaa, kun esimerkiksi Wayne Martin ei täkyymme tarttunut tälle kaudelle. Yhtäkkiä saimme tiedon Brandon Sherrodin vapautumisesta ja olimme välittömästi kiinnostuneita. Videoiden, haastatteluiden sekä yhteydenottojen jälkeen olin varma, että löysimme loistavan palan joukkueeseemme, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo.

– Sain erittäin hyvät suositukset miehestä, niin Italiasta vanhoilta valmentajilta, kuin hänen hyvältä tutultaan Greg Manganolta. Greg ja Brandon olivat samassa Yalen opinahjossa ja sen lisäksi harjoittelevat kesäisin normaalisti samassa ryhmässä, joten todella tarkkaa inside-tietoa oli tarjolla. Kyseessä on ”undersized” vitonen äärimmäisen isolla sylivälillä. Hän tuo meille scoraus- ja levypallovoimaa sisälle ja lisää pitkiä raajoja puolustuspäähän, Laakso jatkaa.

Helsinki Seagullsin kokoonpano on syntyneen sopimuksen myötä tällä hetkellä seuraava: Tim Bond (USA), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Santeri Makkonen, Samuli Mäkelä, Lassi Nikkarinen, Brandon Sherrod (USA) ja Emil Skyttä.