Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

193-senttinen Taponen pelasi erinomaisen tulokaskauden Korisliigassa tilastoiden Pyrinnölle keskimäärin 11,9 pistettä, 9,6 levypalloa ja 0,7 torjuntaa ottelua kohden. Ennen siirtymistään Yhdysvaltojen yliopistosarjaan NCAA:han, Taponen tulee pelaamaan ensi kauden HBA-Märskyssä.

– Olen tykännyt tosi paljon heidän valmentajista. He ovat kokeneita ja mahtavia tyyppejä. Lisäksi olen kuullut pelaajilta paljon hyvää ja näen, että myös pelillisesti sovin joukkueeseen hyvin, Taponen kommentoi siirtoaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Illinoisin päävalmentaja toimii Nancy Fahey, joka valittiin naisten koripallon Hall of Fameen vuonna 2012. Illinoisin konferenssina on taas kivenkova Big Ten.

– Odotan innolla kovia pelejä ja uskon, että Illinois on minulle loistava paikka kasvaa ja kehittyä. Toivon nousevani joukkueen avainpelaajaksi ja haluan auttaa joukkuetta menestymään.

Taponen on pelannut urallaan yhteensä 56 nuorten maaottelua ja teki debyyttinsä naisten maajoukkueessa tämän kesän Latvia-maaotteluissa.