Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket alkaa olla miehistönsä puolesta valmis Korisliiga-kauteen 2021-22. Viimeisin kiinnitys ryhmään on 29-vuotias ja 201-senttinen amerikkalaissisäpelaaja Rhamel Brown.

Etenkin puolustustaidoistaan tunnettu ja tunnustettu Manhattan Collegesta vuonna 2014 valmistunut New Yorkin kasvatti aloittaa Suomessa seitsemännen ammattilaiskautensa. Aiemmin urallaan hän on esiintynyt Israelissa, Sveitsissä, Dominikaanisessa tasavallassa, Kanadassa ja Ukrainassa, jossa pelasi kaksi edelliskautta.

Ukrainassa Brownin osoite oli Odessa, jonka pääsarjajoukkueen (BC Odessa) riveissä hän ahersi viime kaudella tilastot 8,8 pistettä, 7,3 levypalloa, 1,9 syöttöä, 0,8 riistoa ja 1,8 torjuntaa. Tätä edeltäneellä kaudella (2019-20) CV:nsä sai merkinnän uransa peräti kuudennesta torjuntakuninkuudesta, kun hän pyyhki vastustajan heitot muihin maisemiin keskimäärin 2,0 kertaa ottelua kohden.

Kaudet 2017-19 Brown pelasi Kanadassa paikallista NBL-liigaa Halifax Hurricanesissa. Joukkue eteni vuonna 2018 loppuotteluihin, joiden toisessa ja kolmannessa kohtaamisessa liikkuva amerikkalainen tehtaili finaalisarjan ennätyksiä uusiksi ensin kuudella, sitten seitsemällä heiton torjunnallaan. Seuraavan kauden (2018-19) päätteeksi hänet valittiin koko NBL:n parhaaksi puolustajaksi.

Erityismaininnan arvoinen on myös Brownin tarkkuus pelitilanneheitoissa, joissa hän oli molemmilla Kanadan-kausillaan NBL:n tarkin (61 % kaudella 2017-18 ja 55 % kaudella 2018-19).

Yliopistoaikojensa (2010-14) kivikovia meriittejä on nelinkertainen Metro Atlantic Athletic -konferenssin torjuntakuninkuus ja yltäminen pelin tällä osa-alueella koko NCAA:n ykkösdivisioonan kattavassa kausitilastossa parhaimmillaan (v. 2014, 31 konferenssia) kolmoseksi. Lisäksi Brown valittiin mm. kolme kertaa MAAC-konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi.

Brownin uran järjestyksessään viides torjuntakuninkuus kirjattiin kaudella 2016-17 Sveitsin pääsarjassa, jossa hän suojeli Swiss Central Basketin koria keskimäärin 2,2 blokin voimin per ottelu.

Kataja Basket valmennusjohto Petri Virtanen – Petri Velling teki sisäpelaajarekrytoinnin eteen ns. pitkää päivää, kunnes tuorein sopimus varmistui.

– Rhamel on paitsi pitkäkätinen ja vahvarakenteinen hän myös liikkuu hyvin, Virtanen taustoittaa Katajan sivuilla.

– Toiveissa oli saada fyysisyyttä korien alle ja odotan häneltä ennen kaikkea levypallovoimaa ja torjuntauhkaa. Hyvänä palloscreen-rullaajana hänen pitäisi myös tuoda lisäoptioita hyökkäyspeliimme.

Brown saapuu Joensuuhun ensi viikon alussa, jolloin joukkue on ensi kertaa kokonaisuudessaan koolla.