Jo aiemmalla ammattilaisurallaan kaksi ja puoli kautta Puolan liigassa pelannut Tapiolan Hongan kasvatti ja Susijengin laituri Carl Lindbom, 29, palaa Puolaan. 206-senttinen Lindbom on solminut molemminpuolisella jatko-optiolla varustetun kaksikuukautisen sopimuksen loukkaantumisten verottaman viime kauden Puolan välieräjoukkueen Trefl Sopotin kanssa.

– Sopotilta loukkaantui aloitusviisikon nelospaikan pelaaja ja he järjestivät minut pikakomennuksella joukkueeseen korvaajaksi. Diiliin sisältyy molemminpuolinen jatko-optio, jota tarkastellaan marraskuun lopun maajoukkueikkunan aikana, Lindbom kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Trefl Sopot on voittanut Puolan liigassa alkukaudella pelaamastaan viidestä ottelusta kolme sekä valmistautuu paraikaa FIBA Europe Cupiin, jossa joukkue kohtaa alkusarjassa Kyiv Basketin (Ukraina), Rilski sportistin (Bulgaria) ja Hapoel Eilatin (Israel).

Kotiottelunsa 15 000 -paikkaisella Ergo Arenalla pelaava Trefl Sopot on suomalaisittainkin tuttu joukkue, sillä Jukka Toijala valmensi sitä kaudella 2018–19. Sopot on voittanut historiansa aikana kaksi Puolan cup-mestaruutta ja kaksi Puolan supercupia.

– Tykkään tosi paljon Puolan liigasta. Erittäin kilpailullinen sarja ja pelityylikin sopii mulle, sillä kaikki joukkueet pelaa tosi organisoitua korista, Lindbom miettii.

”Calle” pelasi seurajoukkuekauden 2020–21 aikana Puolan liigaa Stal Ostrow’ssa ja Ranskan kakkosliigaa Antibes Sharksissa, mutta monenlaiset takaiskut valmentajanvaihdoksista loukkaantumisiin verottivat laituriveteraanin peli-iloa. Pikapestinsä Puolaan hän näkee mahdollisuutena palata takaisin

– Viime kausi oli mun elämäni haasteellisin kausi. Sain kuitenkin lepuutettua kroppaa ja paranneltua kolhuja ja pääsin syksyn aikana erittäin hyvään kuntoon, kiitos Seagullsin ja HBA:n, joiden kanssa pääsin treenaamaan. Nyt on hyvät fiilikset ja palava halu auttaa omaa joukkuetta menestymään kaikin mahdollisin tavoin.