Helsinki Seagullsin rivit vahvistuvat, kun joukkueen kokoonpanoon liittyy 30-vuotias yhdysvaltalainen Kenneth Manigault.

196-senttinen kolmospaikan pelaaja on Korisliigan ystäville tuttu kasvo kausilta 2017-2019 Tampereen Pyrinnön paidasta, jossa hän pelasi yhteensä 82 ottelua ansaiten näissä 14.1 pistettä, 5.2 levypalloa, 2.4 syöttöä ja 2.1 riistoa ottelua kohden.

– Olen todella innoissani saamastani mahdollisuudesta Seagullsissa ja olen valmiina tekemään töitä sen eteen, että voittaisimme keväällä mestaruuden. Odotan myös kovasti sitä, että pääsen jälleen pelaamaan täyden yleisön edessä, Manigault iloitsee Seagullsin verkkosivuilla.

Manigault saapuu Helsinkiin yhdessä vaimonsa ja lapsensa kanssa.

– Mukava päästä tutustumaan Helsinkiin myös kaupunkina ja odotammekin kovasti koko perheen kanssa minkälaista elämä uudessa kaupungissa tulee olemaan, ja mitä kaikkea Helsinki kätkeekään sisälleen.

Etelä-Carolinan Charlestonista kotoisin olevan pelaajan ammattilaisura alkoi vuonna 2015 Australian kesäliigassa Goldfields Giantsin joukkueessa, josta hänelle aukesi tie Eurooppaan Puolan pääsarjassa pelaavaan AZS Koszalnin joukkueeseen. Tätä seurasi kaksi kautta Pyrinnössä ja viime kaudella hän edusti Kanadan CEBL-liigassa kolmanneksi sijoittunutta Fraser Valley Banditsin joukkuetta.

– Etsimme pidempään sopivaa palasta ryhmäämme, mutta markkinat olivat melko hankalat. Haravoidessamme markkinaa tarkemmin huomasimme Kenny Manigaultin olevan vapaana, jonka jälkeen saatiin yhteys pelaajaan ja hänen agenttiinsa. Keskustelut edellisten coachien ja joukkuetovereiden kanssa antoivat lisää varmuutta siitä, että Kenny on oikea pelaaja ryhmäämme.

– Kenny tuo joukkueeseen urheilullisuutta, monipuolista pelaamista kolmospaikalta hyökkäys- ja puolustussuuntaan sekä tärkeimpänä hän on oikeanlainen persoona. Hyvänä harjoittelijana tunnettu Manigault on energinen joukkuepelaaja, jonka odotetaan tuovan ääntä koppiin ja kentälle, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo.