Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 29-vuotiaan yhdysvaltalaispelaajan Joe Lawsonin kanssa.

201-senttinen Lawson saapuu Helsinkiin Meksikosta, jossa hän pelasi juuri päättyneellä kaudella Soles de Mexicalin joukkueessa 29 ottelua ansaiten näissä 14.1 pistettä ja 5.2 levypalloa ottelua kohden.

– Olen erittäin iloinen saamastani mahdollisuudesta päästä jälleen uuteen maahan ja kaupunkiin pelaamaan. Olen kuullut paljon hyvää Seagullsista ja odotan innolla, että pääsen tapaamaan uuden joukkueeni ja pelaamaan voitoista yhdessä heidän kanssaan, Lawson kommentoi Seagullsin tiedotteessa.

Kattavan uransa aikana Indianapoliksesta kotoisin olevan sentterin ammattilaisura alkoi vuonna 2015 Saksan kovatasoisessa ProA -liigassa, jossa hän kolmen vuoden aikana pelasi vakuuttavat 105 ottelua. Tästä hänen tiensä jatkui kohti Saksan pääsarjaa Bundesliigaa, jossa hänelle kertyi kolmen kauden aikana yhteensä 53 ottelua. Saksan lisäksi Lawson on pelannut kaksi kautta Meksikon liigassa Soles de Mexicalin joukkueessa.

– Tutkimme markkinoita melko pitkään, koska tarvitsimme muutoksen rosteriimme 5-paikalle. Halusimme olla varmoja, että jos vaihdamme pelaajaa, niin hänen pitää tuoda peliimme lisää sisäpeliuhkaa ja pystyä puolustamaan laadukkaasti Korisliigan parhaita isoja pelaajia. Kun Meksikon liiga päättyi, saimme tiedon Joe Lawsonin vapautumisesta. Tämän jälkeen asiat menivät melko ripeästi eteenpäin ja saimme solmittua sopimuksen hänen kanssaan.

– Joe tuo varmasti näitä haluttuja asioita, joita kaipaamme. Sen hän on osoittanut jo muutaman kauden ajan Saksan Bundesliigassa Chemnitzissä, Braunschweigissä ja Crailsheimissa. Tämän lisäksi hän tuo heittouhallaan yhden vaihtoehdon palloscreen-pelaamiseemme. Uskon vakaasti, että hän on erittäin sopiva pelaaja meidän tarpeisiimme, Laakso jatkaa.

Syntyneen sopimuksen myötä Seagulls tiedottaa myös purkavansa sopimuksen Brandon Sherrodin kanssa. Sherrod edusti joukkuetta yhteensä seitsemässä ottelussa.

Joukkueen kokoonpano on syntyneen sopimuksen myötä seuraava: Zaccheus Darko-Kelly (USA), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Joe Lawson (USA), Santeri Makkonen, Kenneth Manigault (USA), Samuli Mäkelä, Lassi Nikkarinen, Emil Skyttä ja Marius Van Andringa.