Lahti Basketball vaihtaa amerikkalaisvahvistuksiaan. Zack Bryant on jättänyt seuran ja tilalle on hankittu Chauncey Collins.

Kahdeksan ottelua Lahti Basketballin riveissä pelannut Bryant jättää seuran. Bryantin viimeiseksi otteluksi Lahti Basketballin paidassa jäi viime lauantain vierastappio Kataja Basketia vastaan. Bryantin pelaamasta kahdeksasta ottelusta joukkue voitti vain kaksi. Bryantin sopimus ei sisältänyt ”buy out”-pykälää, mutta pelaajan halunnut seura maksoi siirrosta erittäin merkittävän korvauksen. Bryantin uusi seura julkaistaan lähipäivinä.

– Kausi on ollut täynnä muutoksia ja niitä ei lähtökohtaisesti kaivata yhtään lisää. Kun joukkue lähestyi meitä koskien Bryantia, torjuimme ensimmäiset viisi ehdotusta. Lopulta saimme itse määritellä hinnan ja se on merkittävä. Puhutaan avainpelaajan vuoden palkasta, toiminnanjohtaja Roope Sainio kertoo seuran sivuilla.

Lahti Basketball on solminut loppukauden sopimuksen Chauncey Collinsin,27, kanssa. Kokenut takamies on urallaan pelannut Ranskan Pro A:ssa, Liettuassa, Sloveniassa, Turkissa, Unkarissa ja Venäjällä. Liettuassa kaudella 2018-19 Collins oli koko sarjan kolmanneksi paras pistemies 14.8 keskiarvolla. Collins on todistanut olevansa kova korintekijä liigassa kuin liigassa.

– Kauteen on mahtunut paljon muutoksia ja jokainen muutos on vienyt oman aikansa ja energian. Siksi halusimme löytää mahdollisimman kokeneen pelaajan. Chauncey sai kehuja entisiltä joukkuekavereiltaan positiivisena johtajana. Sitä kovia kokenut ja nuori joukkueemme tarvitsee. Pelillisesti halusimme ennen kaikkea hyvän heittäjän, joka pystyy luomaan oman heittonsa. Chauncey on hyvä 1vs1-puolustaja ja sai Ranskasta kehuja myös palloscreen-puolustajana. Se on yksi tärkeimmistä takapelaajien puolustustaidosta. Chaunceylla on edellytyksiä olla pelaaja, joka vie meitä kohti playoffs-paikkaa. Pelien jatkuminen runkosarjan jälkeen on ehdoton tavoitteemme, kommentoi päävalmentaja Pieti Poikola seuran sivuilla.