Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 27-vuotiaan yhdysvaltalaisen takamiehen Seth Allenin kanssa.

Kolme edellistä kauttaan Euroopan kovatasoisissa Unkarin, Liettuan ja Italian A2 sarjoissa pelannut 185-senttinen pelintekijä nähdään tositoimissa heti ensi viikolla maajoukkuetauon jälkeen.

– Olen todella onnellinen saamastani mahdollisuudesta päästä pelaamaan Helsingissä, Allen iloitsee.

Virginian Woodbridgestä kotoisin olevan Allenin ura ammattilaiseksi on kulkenut arvostettujen Marylandin ja Virginia Tech yliopistojen kautta. Viimeisenä yliopistovuotenaan hänet valittiin vuoden 2017 ACC konferenssin parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.

Tie Eurooppaan avautui tästä heti ja ensimmäisen ammattilaisvuotensa hän pääsi pelaamaan Unkarin pääsarjassa Atomerőmű SE’n joukkueessa, jossa hän ansaitsi 19 pelaamassaan ottelussa tehot 14.6 pistettä, 2.8 levypalloa, 3,3 syöttöä ja 1.1 riistoa ottelua kohden. Unkarin jälkeen Allen pelasi seuraavan kauden Liettuassa Siauliain joukkueessa ansaiten 14.3 pistettä, 3.0 levypalloa, 4.7 syöttöä 11 pelaamassaan ottelussa.

Viimeisimpänä hän on pelannut Italian A2-sarjasssa JuveCasertan joukkueessa kaudella 2019-2020, jossa tehoja syntyi 18 ottelussa 17.1 pistettä, 3.8 levypalloa, 2.8 syöttöä, sekä 1.1 riistoa ottelua kohden.

– Etsimme pelaajaa, joka osuisi melko tarkkoihin vaatimuksiimme ominaisuuksiensa puolesta ja samalla halusimme myös tuoda tukea ja turvaa pelinrakentajan paikalle. Sellaisen löysimme hetken etsimisen ja parin hutikudin kautta, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo.

Seth Allen tuli tarjolle agentti Mike Lechitskin kautta, jonka pelaajat tiedetään olevan laadukkaita ammattilaisia. Seth on kärsinyt huonosta tuurista loukkaantumisten ja sairastumisien muodossa. Hän ei ole pelannut hetkeen, mutta kaikki tiedot ja keskustelut ovat osoittaneet, että hän on nyt kunnossa. Hän on taitava takamies, joka pystyy luomaan etuja. Sen hän on osoittanut niin yliopistossa kuin myöhemmillä ammattilaiskausilla, Laakso jatkaa.

Helsinki Seagulls palaa maajoukkuetauolta Korisliiga-parketille pe 4.3., kun joukkue kohtaa vieraskentällä ylemmän jatkosarjan ottelussa Tampereen Pyrinnön klo 18:30.

Joukkueen kokoonpano on syntyneen sopimuksen myötä seuraava: Seth Allen (USA), Zaccheus Darko-Kelly (USA), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Joe Lawson (USA), Santeri Makkonen, Kenneth Manigault (USA), Samuli Mäkelä, Lassi Nikkarinen, Emil Skyttä ja Marius Van Andringa.