Yhden legendaarisimman amerikkalaisvalmentaja Mike Krzyzewskin valmentajaura päättyi NCAA:n lopputurnauksen välierätappioon.

Krzyzewski ei valmentanut koskaan NBA:ssa, mutta loi upean valmentajauran Duken yliopistossa ja USA:n maajoukkueessa. Hän valmensi Dukea yli 40 vuotta vuodesta 1980 lähtien. Hänen alaisuudessaan Duke voitti viisi mestaruutta ja eteni Final Four -turnaukseen 13 kertaa.

”Coach K” loi pitkän uran myös USA:n maajoukkueen päävalmentajana. Hän oli ensin apuvalmentajana voittaen kaksi olympiakultaa vuosina 1984 ja 1992. Hän nousi päävalmentajaksi vuonna 2005 ja toimi tehtävässä aina vuoteen 2016 saakka. USA:n maajoukkueen päävalmentajana hän voitti kolme olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta.

Krzyzewskin valmentajaura päättyi, kun Duke hävisi arkkiviholliselleen North Carolinalle niukasti 77-81. North Carolina saa finaalissa vastaansa Kansasin, joka voitti toisessa välierässä Villanovan 81-65.

Hänet on valittu myös kahdesti Naismith Memorial Basketball Hall of Fameen. Ensin vuonna 2001 omien saavutuksiensa johdosta ja vuonna 2010 osana Dream Teamia. Hänet on nimetty myös USA:n yliopiston koripallon Hall of Fameen, USA:n olympialaisten Hall of Fameen sekä FIBA:n Hall of Fameen.