Edelliset neljä kautta kovatasoista Georgia Techin yliopistoa edustanut Susiladiesin takapelaaja Lotta-Maj Lahtinen tähtää ammattilaisuraan. Lappeenrantalaislähtöinen takapelaaja on ilmoittautunut WNBA:n varaustilaisuuteen.

Lahtisen, 22, yliopistoura Georgia Techin maineikkaassa yliopistossa tuli päätökseen keväällä. Neljän kauden aikana Lahtinen pelasi kaikkiaan 116 ottelua NCAA:n korkeimmalla tasolla viimeistellen keskiarvoikseen 9,8 pistettä, 3,5 levypalloa ja 3,1 koriin johtanutta syöttöä.

Tilastollisesti parhaalla kaudellaan 2020–21 hän tilastoi 15 pistettä ottelua kohden. Kauden päätteeksi hänet valittiin Atlantic Coast -konferenssin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi sekä ykkösviisikkoon asiantuntijoista koostuneen Blue Ribbon Panelin toimesta. Yliopistovalmentajat valitsivat hänet puolestaan kakkosviisikkoon kauden päätteeksi.

Nyt Lahtisen tähtäimessä on ammattilaiskentät. Hän on ilmoittautunut mukaan maanantaina järjestettävään naisten NBA:n varaustilaisuuteen.

– NCAA:n koronapoikkeusten takia minulla olisi ollut mahdollisuus jäädä vielä vuodeksi yliopistomaailmaan, mutta päätin kauden jälkeen, että lähden tavoittelemaan ammattilaisunelmaa, Lahtinen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Samalla päätin, että laitan nimeni myös WNBA:n varaustilaisuuden listalle. Olen siinä ikähaarukassa, että se on mahdollista. Joukkuekaverini Lorela Cubaj on myös mukana ja hän on ennakkoarvailuissa menossa toisella kierroksella, joten innolla odotetaan tulevaa varaustilaisuutta.

Lahtisen ajatuksissa on jo tuleva maajoukkuekesä sekä avautuvat ammattilaiskentät.

– Parhaillaan laitan täällä Georgiassa kroppaa kuntoon ja odotan kesäkuuta, jolloin aloitamme maajoukkueen kanssa leireilyn kotimaassa. Kävi maanantaisessa varaustilaisuudessa miten kävi, niin se on varmaa, että kesän jälkeen lähdetään ammattilaiskentille, Lahtinen kertoo.