Golden Staten ja Memphisin kuuma ottelusarja NBA:n pudotuspeleissä sai jälleen uusia juonenkäänteitä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Itse ottelun Golden Staten heittomylly vei murskaavin lukemin 142-112, mutta suurin puheenaihe oli Memphisin tähtipelaaja Ja Morantin kohtalo ja siihen johtanut tilanne.

Viitisen minuuttia ennen ottelun loppua Warriorsin Jordan Poole nappasi kädellä Morantin polvesta kiinni seurauksella, että Morantin polvi näytti videokuvissa vääntyvän. Joka tapauksessa, Morant jätti pelin saman tien kesken.

Morantilta ei kommentteja tuoreelta herunut, mutta omilla some-tileillään tähtipelaaja kommentoi tilannetta videon kera: ”Koodi murtui”. Tämä oli suora lainaus vastustajajoukkueen päävalmentaja Steve Kerriltä, joka käytti samaa sanamuotoa edellisen kohtaamisen jälkeen, kun Gary Payton II telottiin pelikyvyttömäksi. Morant poisti viestin nopeasti, mutta nettimaailmassa laaja leviäminen oli jo alkanut.

Nähtäväksi jää, seuraako tapahtumasta jatkoseuraamuksia. Mutta vielä isompi kysymysmerkki on siinä, pystyykö Morant pelaamaan seuraavassa ottelussa? Hän oli jälleen kerran se pelaaja, jonka avulla Memphis pysyi edes jotenkin pelissä mukana. Hän teki 34 pistettä ja antoi seitsemän syöttöä ennen pakkolähtöä pukukoppiin.

Golden Staten puolelta Steph Curry heitti 30 pistettä ja vääristä asioista – oli sitten kyseessä vain epäonninen tapahtuma tai ei – otsikoissa pelin jälkeen ollut Poole heitti 27 pistettä.

Golden State Warriors johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-1.