NBA-kauden viimeinen välieräjoukkue selviää varhain maanantaina. Phoenix ja Dallas aloittavat oman ratkaisuottelunsa, game sevenin, 03.00 Suomen aikaa.

Vastakkain ovat Phoenix ja Dallas, joka on yllättänyt monet pystymällä viemään ottelusarjan huipennukseen. Erityisesti siksi, ettei Dallasin materiaalia pidetä kovin laajana: joukkue tunnetaan pitkälle Luka Doncicin joukkueena.

Eikä syyttä. Doncic on ollut pääosin sarjassa loistava. Hän on väläytellyt monipuolisuuttaan heittäjänä, pelinrakentajana ja jopa puolustuksessa. Mutta riittääkö edes Doncicin mahtipeli viemään Mavericksin välieriin? Todennäköisesti ei, sillä Phoenix on hiljakseen saanut monipuolisen heittopelinsä kuntoon. Luonnollisesti iso pistevastuu on ollut Devin Bookerin käsissä ja näin tulee olemaan myös maanantaiaamuna. Jos Phoenixin suurena tehtävänä on Doncicin pysäyttäminen, täytyy myös Mavsin hiljentää Booker.

Koripalloromantikot toivovat luonnollisesti, että ilman mestaruutta uransa aikana jäänyt Chris Paul menisi jälleen jatkoon ja pohjaan asti. Konkari on pelannut urallaan seitsemästi seiskapeleissä, voittaen niistä kolme ja häviten neljä: kolmen viimeisen seiskapelin jälkeen Paul on joutunut poistumaan lomille. Chris Paulille yön ottelu on joka tapauksessa massiivinen – unelma olisi voitolla vielä elossa.