Viimeöistä Dallasin ja Golden Staten välistä NBA-välierää varjosti Teksasissa tapahtunut kouluammuntatapaus, jossa surmansa sai 21 ihmistä. Golden Staten päävalmentaja Steve Kerr antoi painokkaan puheenvuoron ennen viime yön ottelua.

USA:ssa on nähty viime aikoina useita joukkoammuntatapauksia. Kerr on ennenkin ottanut voimakkaasti kantaa vastaavanlaisiin tapauksiin, mutta nyt myös hänen mittansa on täysi.

– Milloin me aiomme tehdä jotain!? Olen niin väsynyt nousemaan tänne ja tarjoamaan osanottojani musertuneille perheille ja olen väsynyt hiljaisiin hetkiin. Nyt riittää, silminnähden herkistynyt ja vihainen Kerr aloitti.

USA:n löysät aselait ovat aiheuttaneet keskustelua jo vuosikausia. Senaatin pöydällä on lakialoite, joka vaatisi aseiden ostajilta entistä tarkempia taustatietoja, mutta 50 republikaanisenaattoria ei ole vienyt asiaa eteenpäin äänestettäväksi.

– He eivät vie asiaa äänestykseen, kun haluavat vain pitää vallastaan kiinni. Se on säälittävää ja olen saanut tarpeekseni, Kerr jyrähti.

Golden State Warriors

@warriors
Steve Kerr on today's tragic shooting in Uvalde, Texas.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.