Aapeli Alanen vietti ensimmäisen kokonaisen kautensa ulkomailla, kun hän pelasi menneen kauden Itävallan liigassa St. Pöltenin joukkueessa. Alanen kuului joukkueensa avainpelaajiin läpi kauden.

St. Pölten sijoittui runkosarjassa neljänneksi Alasen ollessa joukkueensa paras pistemies 16,7 pisteen keskiarvolla. Erityisesti ylemmän loppusarjan päätöskierroksilla Alanen oli ilmiliekeissä paukuttaen neljässä viimeisessä pelissä pisteitä 30,8 pisteen keskiarvolla.

– Ihan hyvä maku kaudesta jäi. Kaudessa oli vähän ylä- ja alamäkeä. Onneksi lopussa tuli parempia pelejä ja se auttoi siihen millainen maku kaudesta jäi suuhun. Siinä tuli hyviä pelejä, Alanen analysoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Loppusarjan viimeisen pelin jälkeen kohtalo kuitenkin puuttui peliin. Alanen sairastui koronaan, joka vaikutti hänen suorituksiinsa pudotuspeleissä. Myös useat muut St. Pöltenin pelaajat sairastuivat eikä joukkueelta löytynyt tarvittavaa iskukykyä

Grazin haastamiseksi pudotuspeleissä ja St. Pölten hävisi puolivälieräsarjan 1-3.

– Kyllä se vaikeutti joukkueen pelaamista ja omalle kohdalle se korona osui pahiten. Kyllä se pelirytmiin varmasti vaikutti tai ei ainakaan auttanut, harmittelee Alanen.

Viime kauden lopun Alanen pelasi Tshekin liigassa Brnossa ja tämä oli hänen ensimmäinen kokonainen kautensa ulkomailla.

– Se oli uusi kokemus ja omat pelit menivät ihan ok. Itävallassa pelattiin vähän taktisesti erilaista koripalloa kuin mitä Suomessa, mutta loppujen lopuksi koripalloa sekin oli. Ei siinä hirveästi eroa ollut.

Tulevaisuuden suunnitelmiaan Alanen aikoo puntaroida rauhassa.

– Seuraavien viikkojen aikana varmasti selkiytyy missä sitä ensi kaudella pelataan. Nyt otetaan vähän happea ja aloitetaan hieman omatoimisesti harjoitella.

Aapeli Alasen kauden tilastot