Helsinki Seagullsin kokoonpano vahvistuu kolmella tuoreella pelaajalla, kun joukkueen riveihin tulevalla Korisliiga-kaudella 2022-2023 liittyvät yhdysvaltalainen Robert Hall III, 20-vuotias Elias Leskinen sekä 18-vuotias Thomas Rönnholm.

Töölön kisahalli onkin jo entuudestaan erittäin tuttu näyttämö Seagullsin tulevan kauden ensimmäiselle ulkomaalaisvahvistukselle. Teksasin Grand Prairie’sta kotoisin oleva 193-senttinen Robert “Trey” Hall III on pelannut Suomessa jo kaudesta 2019-2020, jolloin hän liittyi mukaan PuHun M1B-divisioonan joukkueeseen.

– Olen erittäin onnellinen syntyneestä sopimuksesta, joka on hieno uusi askel urallani eteenpäin. Aloitin koripallourani kolme vuotta sitten Suomessa ja jo silloin haaveenani oli päästä aloittamaan kausi pääsarjatasolla Korisliigassa. Silloin vielä en saanut sopimusta, mutta nyt kolmen vuotta myöhemmin unelmani on vihdoin toteutunut ja olen erittäin kiitollinen Seagullsille tästä mahdollisuudesta, Hall kommentoi Seagullsin tiedotteessa.

Kahden Vantaalla pelaamansa kauden jälkeen hänen uransa johti viime syksynä Torpan Poikien M1A-divisioonan joukkueeseen, josta hänelle avautui hyvinkin pian joulukuussa tie Korisliigaan Kouvolan Kouvojen riveihin. 27-vuotias takamies pelasi Kouvojen paidassa yhteensä 22 ottelua ansaiten näissä 8.5 pistettä, 4.2 levypalloa, 3.2 syöttöä ja 1.1 riistoa ottelua kohden.

Keväällä 2021 Hall teki myös lyhyen sopimuksen loukkaantumishuolien keskellä painineen Korihaiden kanssa ja edusti heitä kahdessa Korisliiga-ottelussa ansaiten näissä 13.5 pistettä, 2.5 levypalloa, 3.5 syöttöä ja 1.5 riistoa ottelua kohden.

– Etsimme pelaajaa, joka on ensisijaisesti joukkuepelaaja, ymmärtää roolinsa ja takamieheksi tarpeeksi kookas. Trey avasi keskustelun viime viikolla ja melko nopeasti ymmärsin, että hän on todella sopiva palanen ryhmäämme, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo sopimuksen syntymisestä.

– Hän kykenee pelaamaan sekä pointtina että kakkospaikalla. Hän on epäitsekäs ja nöyrä joukkuepelaaja ja todisti viime kaudella kuuluvansa Korisliigaan. Kaiken tämän lisäksi hän voi liittyä ryhmäämme välittömästi, koska asuu pääkaupunkiseudulla. Tämä fakta helpottaa edelleen hänen sulautumistaan joukkueeseen, Laakso jatkaa.

Hall odottaakin jo malttamattomana tulevaa syksyä.

– Helsinkiläisillä ja Seagulls-faneilla on syytä olla innoissaan tulevasta kaudesta, sillä valmentajamme ovat rakentamassa todella kilpailukykyistä joukkuetta. En malta odottaa että pääsemme aloittamaan työt ja rakentamaan yhdessä koko tiimin kanssa loistavaa joukkuetta.

Hyvinkään Pontevan 20-vuotias kasvatti Elias Leskinen on tuttu kasvo viime kaudelta HNMKY:n pelipaidasta M1A-divisioonasta, jossa hän ansaitsi 12 ottelussa 9.8 pistettä, 4 levypalloa ja 1.2 syöttöä ottelua kohden. Nuoresta iästään huolimatta Leskinen on ehtinyt keräämään kokemusta 1-divisioonatasolla jo 52 ottelusta yhteensä neljän kauden ajalta. Helsingin Namikan lisäksi hän on edustanut HBA:n joukkuetta M1A-divisioonassa kausilla 2018-2021.

– Mahtava fiilis päästä mukaan Seagullsin toimintaan ja nähdä millaista treenaaminen ja pelaaminen on Suomen korkeimmalla tasolla. Odotuksenani syksylle on saada esimakua Korisliigasta ja innolla odotan myös, että pääsen tutustumaan uuteen jengiin, Leskinen kommentoi.

Laakso on erittäin tyytyväinen, että joukkueen isoon päähän saadaan nuorta vahvistusta.

– Elias pelasi viime kaudella ensimmäistä vuotta HNMKY:ssa ja tekikin sen mukiinmenevästi. Loukkaantumiset olivat hieman riesana, mutta kunnossa ollessa pystyi auttamaan isosti joukkuettaan. Nyt saamme Eliaksen mukaan yhteistyöpelaajaksi, joten hän pääsee myös haistelemaan Korisliigan ilmapiiriä. Saamme hänestä apuja etenkin meidän isomman pään pelipaikoille 4 ja 3.

Seagullsin kokoonpanon kolmas uusi kiinnitys on 197-senttinen laituri Thomas Rönnholm. Keravan Kori-80 ja vahvan PuHu Juniori -taustan omaava Rönnholm on pelannut Vantaalla kolme edellistä kauttaan M1B-divisioonassa PuHun paidassa. Päättyneellä kaudella hän ansaitsi 18 pelaamassaan ottelussa 10.7 pistettä ja 5.7 levypalloa ottelua kohden, joiden lisäksi hän antoi joukkueessaan eniten koriin johtaneita syöttöjä 3.9 keskiarvolla.

– Erittäin hienoa liittyä Gulls-miehistöön. Seagulls on organisaationa yksi Suomen parhaita ja on upeaa päästä osaksi sitä. Odotan innolla uusia haasteita, Rönnholm iloitsee.

– Nuori innokas pelaaja saapuu riveihimme PuHu Junioreista tuomaan lisää energiaa joukkueeseen. Kävin keskusteluja Mikko Larkaksen (PuHun urheilutoimenjohtaja) kanssa ja päädyin tällä tavoin juttelemaan Thomasin kanssa mahdollisesta seuraavasta askeleesta. Hän on tehnyt systemaattisesti töitä PuHun kanssa jo kolme vuotta junioreista divari B:hen. Nyt on mahdollisuus ottaa steppi yhteistyöpelaajana eli divari A:ssa HNMKY:n riveissä ja kosketuksen Korisliigaan meidän riveissä, Laakso kertoo.

– Hän on aloitteellinen, etuja luova monipuolinen pelaaja, jonka kattoa ei ole vielä nähty. Hienoa, että Thomas valitsi vaihtoehdoistaan meidät, Laakso iloitsee.

Helsinki Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä tuoreiden pelaajasopimusten myötä kahdeksan pelaajan vahvuinen: Robert Hall III (USA), Timo Heinonen, Okko Järvi, Antti Kanervo, Elias Leskinen, Henri Mennander, Lassi Nikkarinen ja Thomas Rönnholm.