Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen viime kaudella joukkueessa pelanneen Hannes Pöllän kanssa. Nopeasti kotiyleisön suosikiksi noussut sentteri tuo mitoillaan, 211 senttimetriä ja 123 kiloa voimaa, asennetta ja tehoja Kouvojen korin läheisyyteen molemmissa kenttäpäädyissä. Hyvin sujuneen viime kauden päätteeksi Pöllä valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Perinteisen sentterin ilmentymä oli yksi joukkueen ehdottomia tukipilareita läpi pitkän kauden. Pöllä puki Kouvot-paidan ylleen 35 ottelussa (35/37) joissa peliaikaa kertyi 22 minuuttia ottelua kohden. Pelaamissaan otteluissa Pöllä nakutti keskimäärin 10.4 pistettä ja napsi 6.8 levypalloa. Irtopalloista peräti 3.0 tarttui kouraan hyökkäyspäässä. Tehokkuuslukemakin oli mainio 13.9. Hän oli Korisliigan kotimaisista pelaajista pisteissä yhdeksäs ja levypalloissa toinen. Tehokkuuslukema oikeuttaa kotimaisten pelaajien keskuudessa viidenneksi.

– Tuntuu hyvältä pelata tutussa joukkueessa ja organisaatiossa jossa saavutimme jo viime kaudella kohtalaista menestystä. Viime kaudesta jäi itselleni todella hyvä fiilis. Olimme nuori jengi ja pelasimme todella nopeaa koripalloa. Tapa jolla pelasimme, oli hauskaa ja myös oma pelini sopi sen kanssa hyvin yhteen. Kertaakaan edeltävän neljän vuoden aikana koripallo ei ollut yhtä hauskaa kuin viime kaudella. Koin, että Kouvolassa rooli ja kehittymismahdollisuudet ovat niin hyvät, ettei vielä ollut mitään tarvetta siirtyä muualle. Asioita tehdään selvästikin Kouvoissa oikein, Pöllä kommentoi Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen on sentterin jatkosopimuksesta mielissään.

– Hanneksen jatkosopimus on hieno asia seurallemme. Hän pelasi hienon kauden ja nousi faniemme suosikkipelaajaksi. Valmennuksellisesti hänen paluunsa mahdollistaa viime kaudella lanseeratun pelitavan jatkumoa ja parantelua. Myös ulkomaalaisvahvistuksien profiilit ja pelipaikat lukkiutuvat tämän sopimuksen myötä, Lehtonen toteaa.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2022-2023: Hannes Pöllä, Henri Permanto, Joel Mäntynen, Ilmari Toikkanen, Aarni Korkiatupa, Emil Uotila ja Teemu Kristeri.