Kahdesti Korisliigan finaalien MVP-palkinnon pokannut Cameron Jones jatkaa mestarien kokoonpanossa vuoden mittaisella sopimuksella. Karhu on tehnyt sopimuksen myös amerikkalaispelaaja Jeffrey Crockettin kanssa.

Viime kaudella Jones teki Korisliigan runkosarjan 17 ottelussa keskiarvoiksi 16,4 pistettä, 4,9 levypalloa ja 4,9 syöttöä. Ylemmän loppusarjan kahdeksassa ottelussa Jones nakutti 18,1 pistettä, repi 4,9 levyriä ja jakoi 6,3 syöttöä ottelua kohden. Pudotuspeleissä pisteitä syntyi 16,3 ottelua kohden ja kakkoset upposivat yli 60 sekä kolmoset yli 50 prosentin tarkkuudella.

Jones pelasi Kauhajoella ensimmäisen kerran kaudella 2018-2019. Tuo kausi päättyi kultajuhliin, kun Karhubasket voitti toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Jones palasi Kauhajoelle syksyllä 2019, mutta tuo kausi jäi kesken maaliskuussa 2020. Tuolta kaudelta jäi paljon hampaankoloon ja Jones palasi oranssipaitoihin ennen viime kautta ja jälleen kausi päättyi mestaruusjuhliin.

Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies on luonnollisesti tyytyväinen, kun Jonesin jatkosopimus varmistui.

– Cameronin jatko ei sikäli yllättänyt, sillä keskustelimme jatkosopimuksesta jo runkosarjan loppupuolella. Samaan aikaan meille tuli kuitenkin se korona-aalto päälle ja päätimme, että keskitetään kaikki fokus pudotuspeleihin valmistautumiseen ja palataan tähän asiaan pelien päätyttyä. Takakenttämme dynamiikka oli jo viime kaudella melko hyvä ja pyrimme tietysti hyödyntämään jokaisen pelaajan vahvuuksia paremmin jatkossa. Voimme olla Karhubasketissa tyytyväisiä, kun tämän tason pelimies haluaa jatkaa meillä vuodesta toiseen, Koskimies toteaa Karhun sivuilla.

Jeffrey ”Jaye” Crockett on 30-vuotias laituri. 201 senttinen ja 91 kiloinen Crockett pelasi kaudet 2010-2014 Texas Techin yliopistossa. Siellä pelejä tuli 125 kappaletta ja viimeisellä yliopiskaudella hän kuului kaikissa 32 ottelussa joukkueensa avausviisikkoon. Tuolla kaudella tilastoihin kirjattiin rivi 13,9 pistettä, 6,4 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

Yliopistovuosien jälkeen Crockett siirtyi ammattilaiskentille ja ura alkoi Sveitsistä. Espanjan kautta matka jatkui Tanskaan ja Bakken Bears joukkueeseen. Siellä kaudella 2017-2018 hän teki kahdessa BCL karsintaottelussa 10,5 pistettä ja poimi 6,5 levypalloa. Kun tanskalaisille ei tullut paikkaa BCL:ssä, niin kausi jatkui FIBA Europe Cupissa, jossa Crockett teki keskiarvoiksi 17 ottelussa 15,4 pistettä ja 7,7 levypalloa. Tanskan pääsarjassa otteluita tuli 28 ja peliaikaa hieman alle 23 minuuttia ottelua kohden. Tilastorivi oli 12,8/5,2. Kauden päätteeksi hänet valittiin sarjan finaalien parhaaksi pelaajaksi, kun Bakken juhli mestaruutta.

Kaudella 2018-2019 Crockett pelasi kuusi ottelua Ranskan pääsarja Pro A:ssa La Portel joukkueessa (8,3/4,8), mutta valitettava loukkaantuminen päätti kauden jo alkuvaiheessa.

Kaudella 2019-2020 Crockett pelasi Australian NBL-sarjassa yhdeksän ottelua (8,9/4,3), Venäjän VTB-liigaa Astanan joukkueessa kuuden ottelun verran (8,8/5,7) ja Libanonissa kaksi ottelua (6/6). Kaudella 2020-2021 Crockett pelasi Kreikassa (3,9/1,9) 15 ottelua ja BCL karsinnoissa neljä kamppailua (11,5/4,3). Kauteen mahtui myös pikavisiitti Sveitsissä, mutta se kesti vain kahden ottelun verran.

Viime kaudella Crockett pelasi Ruotsin pääsarjassa. Joukkueena oli Södertelje ja tilastoihin tuli 18 ottelussa keskiarvoiksi 13,4 pistettä ja 10,1 levypalloa. Södertelje sijoittui Ruotsin BasketLiganin runkosarjassa kolmanneksi ja hävisi pudotuspelien välierissä runkosarjan kakkoselle Jämtlandille otteluvoitoin 4-2.

– Jaye on meille jo entuudestaan tuttu pelaaja, sillä olimme rekrytoimassa häntä Karhubasketiin ennen BCL-karsintoja 2019, Koskimies taustoittaa.

– Silloin hän päätyi lopulta VTB-liigaan, mutta nyt kun mahdollisuus tuli uudestaan, niin neuvottelut sujuivat nopeasti. Saamme laituriosastolle monipuolisen ja kokonaisvaltaisen pelaajaan, joka pystyy pelaamaan molemmilla laiturin tonteilla. On hyvä, että meillä on nyt joukkueessa pelaaja, jolta löytyy kokemusta eurosarjan ja kotimaansarjan yhdistämisestä. Tämä on kuitenkin meille se uusi asia tulevalla kaudella.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset seuraavien pelaajien kanssa: Cameron Jones, Henri Kantonen, Teemu Suokas, Severi Kaukiainen, Eero Innamaa, Miikka Marttinen, Joona Hakamaa, Simeon Carter, Lee Skinner, Daniel Dolenc ja Jeffrey Crockett.

Valmentajat: Janne Koskimies, Risto-Matti Rousku.

Lähde: Karhun verkkosivut