Joensuulaista Kataja Basketia kausilla 2018-19 ja 2021-22 edustanut amerikkalaispelaaja Rahlir Hollis-Jefferson nähdään seuran väreissä myös ensi syksynä. Sopimus 198-senttisen yleispelaajan kanssa on yksivuotinen. Kataja tiedottaa sopimuksesta verkkosivuillaan.

31-vuotias Hollis-Jefferson pelasi viime Korisliiga-kaudella Kataja Basket -paidassa 32 ottelua tilastokeskiarvoilla 12,6 pistettä, 7,1 levypalloa, 2,7 koriin johtanutta syöttöä, 1,8 riistoa ja 0,6 torjuntaa. Kahden pisteen heittotarkkuus oli 47, kolmosten 29 ja vapaaheittojen 61 prosenttia. Ottelukohtaiseksi teholuvukseen saatiin lukema 14,6.

Valmennusjohto oli Hollis-Jeffersonin esityksiin tyytyväinen ja tekikin hänelle selväksi jo kauden aikana, että palveluksensa kiinnostavat myös jatkossa.

– Halusimme Rahlirin jatkavan useastakin eri syystä, sopimusneuvottelujen lopputulemaan erittäin tyytyväinen päävalmentaja Petri Virtanen taustoittaa Katajan sivuilla.

– Hän on pelaajana todella luotettava, monipuolinen ja yksi sarjan parhaista puolustajista. Koska joukkueestamme poistui merkittävä osa kotimaisia pelaajia, on tietynlainen jatkuvuus iso asia ja koska Rahlir on kokenut, pystyy hän monin tavoin auttamaan ja johtamaan nuorta joukkuettamme.

Muita ulkomaalaispelaajia Kataja Basket tulee rekrytoimaan siten, että ns. isoon päähän haetaan kahta pelaajaa. Takalinjoille suunnitelmissa on palkata yksi ns. combo-takamies eli pelipaikat 1 ja 2 hallitseva pelaaja.

Valmennusjohdon alustavana tavoitteena on saada joukkue kasaan elokuun puolivälin kieppeillä.

Lähde: Katajan verkkosivut