Helsinki Seagullsin kotimainen runko saa lisää vahvistusta, kun 22-vuotias Markus Rautasalo liittyy joukkueen vahvuuteen 1+1 muotoisella pelaajasopimuksella. 180-senttinen takamies on edustanut aiemmin Korisliiga-urallaan KTP-Basketia jo neljän kauden ajan.

Nuoresta iästään huolimatta Rautasalo on ehtinyt keräämään jo komean CV:n Suomen koripallokentiltä. Seurajoukkueotteluita hänelle on kertynyt yhteensä 72 ottelua Korisliigassa (KTP-Basket), 46 ottelua M1A -divisioonassa (MuKi), 70 ottelua M1B-divisioonassa (MuKi), joiden lisäksi hän on päässyt edustamaan Suomea 54 ottelussa U16, U18 ja 20-vuotiaiden joukkueissa.

– Mahtavat fiilikset päästä osaksi Seagullsin joukkuetta ja huippuorganisaatiota. Meillä on jo tässä vaiheessa kasassa loistava ryhmä jätkiä ja tavoite on tietysti siellä kaikkein kirkkaimmassa. Odotan jo innolla korisliiga-kauden alkamista, Rautasalo iloitsee seuran tiedotteen mukaan.

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin palkintokaapista löytyy Korisliigan SM-pronssimitalin lisäksi peräti neljä nuorten SM-kultaa.

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo Rautasalon olleen juuri se mitä joukkueen kotimainen runko on kaivannut.

– Haimme takakentällemme lisäystä, koska halusimme helpottaa Lassin ja Treyn pelintekovastuuta. Halusimme, että pelaaja on nuori ja suomalainen. Markuksessa nämä ominaisuudet yhdistyy, mutta lisäyksenä hänellä on jo mukavasti Korisliigakokemusta sekä pelattuja juniorimaaotteluita. Pelillisesti hän sopii suunnitelmiimme erittäin hyvin.

– Nyt suomalaisosastomme alkaa olemaan valmis. Ulkomaalaisia on tulossa vielä kolme ja toivottavasti niitäkin julkaisuja saadaan lukea ihan lähipäivinä, Laakso kertoo joukkueen tilanteesta.

Helsinki Seagullsin kokoonpano on Rautasalon tuoreen sopimuksen myötä kymmenen pelaajan vahvuinen: Robert Hall III (USA), Timo Heinonen, Okko Järvi, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Elias Leskinen, Henri Mennander, Lassi Nikkarinen, Markus Rautasalo ja Thomas Rönnholm.

Seagulls aloittaa Korisliiga-kauden 2022-2023 kotiottelulla Korihaita vastaan pe 30.9. klo 18:30 Töölön Kisahallissa.

Lähde: Seagullsin tiedote

Kuva: Helsinki Seagulls