Tänä kesänä ensimmäisen ammattilaissopimuksensa allekirjoittanut Lotta-Maj Lahtinen, 22, ja Susiladies nähdään kotimaan parketilla peräti neljä kertaa seuraavan kahden viikon aikana. Ensimmäiset ottelut nähdään tänä viikonloppuna Urhea-hallissa, Helsingissä.

Susiladies on nyt palannut omatoimijakson jälkeen takaisin kotipesäänsä Urhea-halliin, jossa joukkue aloitti valmistautumisensa kohti perjantaina 29.7. pelattavaa Viro-ottelua ja sunnuntaina 31.7. pelattavaa Latvia-ottelua varten.

– Kivaa olla takaisin Urheassa treenaamassa kivassa ympäristössä ja hyvän joukkueen kanssa, Lahtinen aloittaa Koripalloliiton verkkosivujen haastattelussa.

– Vedettiin kyllä kovaa ja intensiteetillä. Heräteltiin omatoimijakson jälkeen kroppaa ja ollaan valmiimpana pelaamaan viikonloppuna.

Helsingissä pelattavat maaottelut eivät ole Susiladiesille ainoat. Helsingin kansainvälisen turnauksen lisäksi Susiladies ja Susijengi järjestävät toisen huipputurnauksen Tampereella 4.-7.8. Helsingissä vastaan tulevat Viro ja Latvia; Tampereella taas Islanti ja Ruotsi.

– Innolla lähdetään haastamaan joukkueita. Meillä oli hyvä meininki jo alkukesästä ja hyvä meininki tänäänkin. Lähdetään voittamaan niitä pelejä tietenkin.

Minkälainen Susiladiesin tämän kesän joukkue on?

– Yhtenäinen, urheilullinen, taitava, kamppailee… kaikkea näitä, mitä on, niin kyllä me osataan, Lahtinen aloittaa nauraen.

– Kamppailemme ja vedetään aina sata prosenttia. Mennään kaikkiin hyökkäys- ja puolustuslevareihin. Laitetaan kaveri vaikeisiin tilanteisiin ja sitä kautta haetaan voitto.

Edellisen kerran Susiladies on pelannut kotikentällään marraskuussa 2021, kun EM-karsinnoissa vastaan tuli Ukraina. Paikalle oli saapunut silloin mukavat 1 133 katsojaa seuraamaan Susiladiesin otteita.

– Halli täyteen vaan. Kun on hyvä meininki, niin on kivempi pelata. Siinä energiassa on mahtavaa pelata. Sama juttu perjantaina.

Belgian hallitseva mestari, Euroliiga-joukkue Kangoeroes Basket Mechelen

Mykistävän uran Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa pelannut Lahtinen on uuden edessä ensi kaudella, kun edessä on hänen ensimmäinen kautensa ammattilaisena.

– Innolla odotan, uusi tilanne itselle. Jännää ja uteliaana lähden katsomaan, minkälaista ammattilaismaailma on, Lahtinen aloittaa.

Lahtisen joukkueeksi valikoitui Belgian mestari, tulevalla kaudella Euroliigaa pelaava Kangoeroes Basket Mechelen.

– Joukkue voitti Belgian mestaruuden, niin olisihan se kiva voittaa uudestaan. Omana tavoitteena on, että voisi oppia tosi paljon, minkälaista ammattilaisuus on. Oppimismielessä, sitä kautta enemmän vastuuta ja peliaikaa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut