Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 28-vuotiaan yhdysvaltalaisen Zena Edosomwanin kanssa. 206-senttinen ison pään pelaaja pelasi edellisellä kaudella Kanadan CEBL- ja NBLC -liigoissa.

– Olen erittäin innoissani ja odotan jo kovasti, että pääsemme aloittamaan yhdessä koko joukkueen kanssa uuden kauden. Hienoa päästä mukaan Seagullsin kaltaiseen joukkueeseen ja tulemme tekemään kovasti töitä sen eteen, että voimme saavuttaa ultimaattisen tavoitteemme – Korisliigan mestaruuden, Edosomwan iloitsee Seagullsin tiedotteen mukaan.

Los Angelesista kotoisin oleva Edosomwan edusti yliopistossa neljän vuoden ajan Harvardin huippuyliopiston Crimson joukkuetta 107 ottelussa. Ulottuvana ja erinomaisena puolustuspään pelaajana tunnetuksi tullut Edosomwan ansaitsi yliopistouransa aikana vakuuttavat 107 heiton torjuntaa, joka oikeuttaa Harvardin kaikkien aikojen torjuntatilastoissa 9.sijalle.

Vuonna 2020 hän aloitti ammattilaisuransa Meksikossa Gigantes de Jaliscon joukkueessa, mutta kausi päättyi ikävästi hyvin nopeasti koronaviruspandemian vuoksi vain kahden ottelun jälkeen.

Lokakuussa 2021 hänen tiensä vei Kanadaan, jossa hän pääsi harjoittelemaan NBA G-liigassa pelaavan Raptors 905 joukkueen kanssa ennen siirtymistään NBLC-liigassa pelaavaan Sudbury Five’n joukkueeseen. 17 pelatun ottelun aikana hän ansaitsi vakuuttavat 16.8 pistettä, 11.4 levypalloa, ja 1.2 torjuntaa ottelua kohden. Maaliskuussa hän siirtyi Kanadan CEBL-liigan Ottawa Blackjacksiin, jossa tehoja 18 ottelussa kertyi 6.8 pistettä ja 6.1 levypalloa ottelua kohden.

– Haimme pelitapaamme sopivaa isoa miestä ja aikaisempiin vuosiin eroavaisuutena halusimme sille pelipaikalle isomman ja atleettisemman pelaajan. Uskoisin, että Zena sopii hakemaamme profiiliin todella hyvin. Hän pystyy suojelemaan rimaa, pelaa raudan yläpuolella, on erinomainen pick&roll -pelaaja ja osaa myös syöttää palloa. Osittain koulutustaustansa (Harvard) vuoksi kyseessä on myös älykäs pelaaja, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo.

– Hänen kanssaan käydyt keskustelut ovat olleet erittäin rohkaisevia ja saamme hänestä erittäin kovan työmoraalin omaavan ja joukkueorientoituneen miehen ryhmäämme, Laakso jatkaa.

Seagullsin kokoonpano on nyt 12 pelaajan vahvuinen: Zena Edosomwan (USA), Robert Hall III (USA), Timo Heinonen, Okko Järvi, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Elias Leskinen, Henri Mennander, Lassi Nikkarinen, Markus Rautasalo, René Rougeau (USA) ja Thomas Rönnholm.

Lähde: Seagullsin tiedote