Suomen, Kyproksen ja Latvian kumppani vuoden 2025 koripallon EM-kisojen neljäntenä isäntämaana on valittu. FIBA Euroopan hallitus vahvisti lauantaina, että kisojen neljännen alkulohkon isäntämaaksi on nimetty Puola, jonka maajoukkue pelaa paraikaa EM-mitalipeleissä ensimmäistä kertaa 51 vuoteen.

Vuoden 2025 neljännen EM-alkulohkon puolalainen isäntäkaupunki julkistetaan marraskuussa, kun FIBA Euroopan hallitus kokoontuu seuraavan kerran.

– Esittelimme EM-kisojen neljän isäntämaan mallin vuonna 2015 ja malli on todistanut menestyksellisyytensä siitä lähtien, kulminoituen paraikaa huipentuviin vuoden 2022 EM-kisoihin, jotka huipentuvat täällä Berliinissä, FIBA Euroopan puheenjohtaja Turgay Demirel kommentoi FIBA:n tiedotteessa Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

Ukraina oli vahvasti ehdolla vuoden 2025 EM-kisojen yhdeksi isäntämaista, mutta vallitsevan poliittisen tilanteen vuoksi FIBA Eurooppa varasi oikeudet harkita vaihtoehtoista isäntämaata.

Vuoden 2025 EM-kisat pelataan kyseisen vuoden syyskuussa. Kisojen alkulohkot on jaettu Puolan, Kyproksen, Latvian ja Suomen kesken.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut / FIBA:n tiedote