Lauri Markkasen kauden alku NBA:ssa on herättänyt sekä ihastusta että ihmetystä Atlantin takana. Utahin päävalmentaja Will Hardy ihastelee suomalaisjätin monikäyttöisyyttä.

Markkasen alku Utahissa on ollut loistelias. Kolmen pelin keskiarvoikseen hän on tilastoinut 24,0 pistettä, 9,7 levypalloa ja 3,7 syöttöä. Kun Chicagossa ja Clevelandissa Markkanen lähinnä katseli sivusta, kun isommat tähdet määräsivät pelin tahdin, niin Utahissa Markkanen on se tähti. Hänellä on iso rooli joukkueen hyökkäyspelissä, ja Utah on käytännössä ensimmäinen NBA-seura Markkasen uralla, joka käyttää hyväkseen hänen monipuolisuuttaan eikä seisota häntä kaarella odottelemassa, josko pallo tulisi joskus hänelle.

– Hänellä on ollut alkukaudella menestystä ja hän on tehnyt vähän kaikenlaista, Hardy totesi Pelicans-voiton jälkeen.

– Häntä on hauska valmentaa. Voit laittaa hänet erilaisiin tilanteisiin ja hän löytää keinon menestyä siinä, Hardy jatkoi.

Utahin odotettiin olevan tällä kaudella pahassa pulassa, sillä joukkue koki kesän aikana suuria muutoksia. Joukkueen kaksi suurinta tähteä Rudy Gobert ja Donovan Mitchell vaihtoivat kesällä maisemaa ja lisäksi avainpelaaja Bojan Bogdanovic jätti joukkueen.

Nyt joukkueessa ei ole suuria tähtiä, kun konkaritakamies Mike Conleyn aurinko alkaa olla hiljalleen laskemaan päin. Lisäksi päävalmentajaksi palkattiin ensikertalainen ja NBA:n nuorin pääluotsi Hardy.

Tähtien puuttuessa Utah pelaa kollektiivista peliä, jossa pallo ja miehet liikkuvat. Markkanen on istunut hyvin pelisysteemiin.

– Kaveriksi, joka heittää 31 pistettä, hän ei etsi omia ratkaisujaan. Hän ottaa sen mitä peli hänelle tarjoaa. Jos hänellä on heittopaikka, hän heittää. Jos hänellä on paikka syöttää, hän syöttää. Hän on iso ase meille, Hardy hehkuttaa.