Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

Helsinki Seagulls ei jättänyt arvailun varaa kotikentällään Töölössä, kun joukkue kaatoi sarjakärki Kauhajoen kirkkain luvuin 99–71.

Ottelun sankari oli tälläkin kertaa eittämättä Jeffrey Carroll, jolle merkittiin peräti 32 pistettä, 13 levypalloa ja kolme koriin johtavaa syöttöä. Okko Järvi säesti työtä pussittamalla 15 pistettä vakailla osumaprosenteilla.

Kauhajoen pistekuningas oli Lee Skinner 15:llä.

Voiton avulla Helsinki Seagulls syrjäytti Kauhajoen Korisliigan sarjataulukon kärkisijalta ja lunasti sen itselleen.

Salon Vilpas otti niin ikään kotivoiton kaataessaan Kataja Basketin 85–81. Joukkueet ovat tällä hetkellä ylemmässä jatkosarjassa tasapisteissä, mutta tiiviin sumpun vuoksi Kataja on kolmantena ja Vilpas vasta viidentenä.

Vilppaan pistenikkarit ottelussa olivat Quentin Goodin 19:llä ja Mikko Koivisto 15:llä. Katajan riveissä puolestaan loisti Amanze Egekeze, jolle merkittiin 25 pistettä ja 11 levypalloa.

Lahti Basketball otti tärkeän voiton playoff-haaveidensa kannalta voittaessaan vierasottelussa Korihait. Uudenkaupungin isännät taipuivat lopulta vain pisteellä, 83–84.

Lahti on parhaillaan kolmen voiton päässä alimmasta playoff-paikasta, joten paljon täytyy ehtiä tapahtumaan lyhyessä ajassa, jos seura vielä mielii mukaan. Korihait puolestaan on kaksi voittoa taaempana alimman jatkosarjan toiseksi viimeisellä sijalla.

Voittajien kovin pistenikkari oli Michael Ertel II 20:llä. Joukkuetoveri Chris Clarke sai hiljattain kiinni Korisliigan voimassa olevan ennätyksen triplatuplien määrässä ja oli rikkoa sen mutta jäi lopulta yhden pisteen päähän tehdessään yhdeksän pistettä, 15 levypalloa ja 11 syöttöä.

Korihaiden korihai oli Prince Oduro 19 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote