Helsinki Seagullsin päävalmentajana Korisliiga-kaudesta 2019-2020 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan Korisliiga-kauden 2022-2023 päätyttyä.

Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1 mittaisella sopimuksella.

Vaikka kuluva kausi jääkin Laakson viimeiseksi kaudeksi Seagullsin peräsimessä, niin joukkueen tavoitteet ja tulevaisuus ovat hänellä kirkkaasti yhä mielessä.

– Kausi 2022–23 on vielä pahasti kesken, mutta ymmärrettävästi seuraavien kausien asioita ja avainpositioita pitää täyttää melko aikaisessa vaiheessa. Tavoitteenamme on edelleen saavuttaa finaalipaikka ja sitä kautta Pantterin tuominen takaisin Helsinkiin monen vuoden jälkeen, Laakso toteaa Seagullsin tiedotteessa.

Helsinki Seagulls on Laakson alaisuudessa yltänyt kahdesti SM-pronssille (2020-2021 ja 2021-2022), sekä voittanut Suomen Cupin mestaruuden kolmesti (2019-2020, 2020-2021 ja 2021-2022). Tuoreimpana saavutuksenaan joukkue ansaitsi Suomen cupissa hopeaa tammikuussa.

Laakso kertoo, että hetki muutokselle on nyt oikea ja päätös solmittiin yhdessä seuran kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Olemme seuran kanssa päätyneet yhteisymmärryksessä siihen, että sopimukseni päättyy tähän kauteen. Tapaukseen ei liity pienintäkään draamaa ja kaikki lähti omasta aloitteestani. Kun vielä sopimuksessani olevat optiot antoivat mahdollisuuden lähteä tutkimaan vaihtoehtojani kahdeksan vuoden Korisliiga-putken jälkeen, päätin tarttua tilaisuuteen. Vielä en täydellä varmuudella voi sanoa, missä teen töitä jatkossa, mutta uskoisin jatkavani koripallon parissa joko ulkomailla tai Suomessa.

Jussi Laakso ja Vesa Vertio saapuivat molemmat Seagullsin valmennusjohtoon Korisliiga-kaudella 2019-2020 ja ovat tehneet tiiviisti yhteistyötä joukkueen eteen jo neljän vuoden ajan. Laakson mukaan päävalmentajaksi siirtyvä Vertio on juuri oikea henkilö ottamaan päävalmentajan position vastaan.

– Olen onnellinen, että seura saa päävalmentajakseen intohimoisen ja osaavan valmentajan sekä loistavan persoonan, kun Vesa pääsee jatkamaan roolissani. Hänen jatkonsa on seuran jatkuvuuden kannalta äärimmäisen tärkeä asia. Hän on ollut joukkueessa isossa roolissa, joten hyppy uuteen tehtävään on luonnollinen.

Vesa Vertio on valmis uuteen haasteeseen urallaan

39-vuotiaalle Vesa Vertiolle paikka miesten edustusjoukkueen päävalmentajana on uusi askel hänen jo entuudestaan komealla urallaan koripallon parissa. Saksasta Crailsheimin joukkueesta Seagullsiin kaudella 2019-2020 saapunut Vertio oli mukana nostamassa Crailsheimia Saksan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta (Pro A -liigasta) pääsarja Bundesliigaan. Ennen Saksaan siirtymistään Vertio toimi kymmenen vuoden ajan Tapiolan Hongan C- ja B-ikäluokkien päävalmentajana, sekä apuvalmentajana A-junioreissa ja Hongan miesten divisioonajoukkueessa. Tämän lisäksi Vertio on tuttu kasvo myös Suomen nuorten maajoukkueiden valmennuskaartista.

– Luonnollisesti olen todella iloinen syntyneestä sopimuksesta. Kun seura muutama viikko sitten otti asian esille, päätös oli helppo. Helsinki Seagulls on erinomainen organisaatio, jonka tavoitteet ovat edelleen kehittyä ja kasvaa. Tässä kehitystyössä haluan myös itse olla mukana, Vertio iloitsee.

– Kohta neljän vuoden mittainen yhteistyö Jussin kanssa on toiminut hyvin. Olen saanut paljon vastuuta ja oppinut sitä kautta uutta. Seagulls on Jussin aikakauden jälkeen parempi kuin se oli neljä vuotta sitten. Aion tehdä hartiavoimin töitä, jotta suunta säilyy samanlaisena, Vertio jatkaa.

Vertion katseet ovat muun joukkueen tavoin yhä tiukasti nykyhetkessä tulevista muutoksista huolimatta.

– Vaikka olen innoissani tulevasta, ajatukset ja keskittyminen ovat silti tässä hetkessä. Runkosarjaa on jäljellä vielä neljä kierrosta, sitten edessä on kevät. Se on aikaa, jolloin koripallo on kauneimmillaan.

Lähde: Seagullsin tiedote