Ja Morant on joutunut jälleen aseskandaalin keskelle. Morant kuvattiin heiluttelemassa asetta jo toistamiseen muutaman kuukauden sisään.

Maaliskuussa Morant kuvattiin denveriläisessä yökerhossa heilumassa humalassa aseen kanssa. Hän ei kuitenkaan aiheuttanut vaaratilanteita, joten hän ei myöskään saanut tapauksesta syytettä. NBA kuitenkin määräsi hänelle kahdeksan ottelun pelikiellon sekä käymään ohjauksessa.

Tapauksen jälkeen Morant oli katuvainen.

– Lupaan olla vastuullisempi, fiksumpi ja vältellä huonoja päätöksiä, Morant sanoi tuolloin ESPN:n haastattelussa.

Pari kuukautta myöhemmin ja Morant on jälleen myrskynsilmässä samasta syystä. Morantin ystävä kuvasi Instagram Liveen, kun Morant ajoi autoa heilutellen toisessa kädessä asetta ja laulan räp-laulun mukana. Grizzlies hyllytti Morantin välittömästi.

Morant on aseineen ollut vaikeuksissa muutenkin. Häntä vastaan on nostettu syyte, että hän olisi hakannut lukiolaispelaajan katukorisottelun aikana Morantin takapihalla. Nuorukaisen mukaan Morant oli palannut kotiinsa ja tullut ase housun liepeeseen tungettuna ulos.