Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

Madsenilla oli takanaan vahva kesä Susijengin kanssa ja pääsi hyvässä vireessä heti seurajoukkueensa mukaan. EM-kesän siivittämänä Madsen otti heti ison roolin AEK:n joukkueessa. Peliaikaa tuli parisenkymmentä minuuttia ottelua kohden ja onnistumisia molemmissa päissä kenttää.

– Kisojen jälkeen kausi lähti aika hyvin käyntiin. Totta kai oli ylä- ja alamäkeä, mutta pelaaminen tuntui hyvältä, kunnes joulun paikkeilla selkä sanoi jälleen, että nyt pitää sitten ottaa vähän iisimmin, Madsen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Lopulta Madsen oli sairastuvalla lähes pari kuukautta. Loukkaantumisen jälkeen Madsenin vastuu väheni loppukauden ajaksi ja peliaika putosi alle kymmeneen minuuttiin.

– Loukkaantumisen jälkeen en enää oikein ehtinyt päästä rytmiin, 6,3 pistettä ja 2,5 levypalloa keskiarvoikseen tilastoinut Madsen kertoo.

AEK pelasi Kreikan liigan lisäksi myös Mestarien liigaan, jossa se selvitti tiensä hienosti aina puolivälieriin saakka. Puolivälierissä tuleva finalisti Hapoel Jerusalem oli vahvempi otteluvoitoin 2-1.

– Joukkueena kyllä ylitimme odotukset Mestarien liigassa, mutta kyllä sinne Final Fouriin olisi ollut hyvät mahdollisuudet, mutta tällaista urheilu on.

Mestarien liigan jälkeen AEK:n kausi jatkui vielä Kreikan pudotuspeleissä. Siinä vastaan asettui Peristeri ja AEK putosi suoraan kahdella tappiolla.

– Jerusalem-sarjan jälkeen kaikilla oli aika lailla tankki tyhjä emmekä pystyneet Kreikan liigan pudotuspeleissä selvittämään tietä jatkoon.

Kokonaisuudessaan Madsen nautti kaudestaan Kreikassa. Pelin taso miellytti ja kannattajat elivät fanaattisesti joukkueensa mukana.

– Tosi fyysistä korista, ja fanit olivat kyllä ihan omaa luokkaansa eikä ikinä tiennyt mitä hallissa tulee tapahtumaan, Madsen heitti.

Suunnitelmat kesälle ovat selvät, kun Madsen on mukana taistelemassa paikasta MM-joukkueeseen.

– Nyt lepoa, kropan huoltoa ja katse kohti MM-kisoja.

Alexander Madsenin tilastot Kreikan liigassa
Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigassa

Lähde: Koripalloliiton tiedote