Memphis Grizzliesin Ja Morant on saanut 25 ottelun pelikiellon. Morant kuvattiin heilumassa aseen kanssa.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Morant saa pelikiellon samasta syystä. Maaliskuussa hänet kuvattiin heiluttelemassa asetta denveriläisessä yökerhossa vierasottelun jälkeen. Tuolloin hänelle lätkäistiin kahdeksan ottelun pelikielto.

Maaliskuun tapauksen jälkeen Morant kävi asevalistuksessa ja katui tekoaan  luvaten tehdä jatkossa fiksumpia päätöksiä. Lupaus kesti kolme kuukautta, kun hänen ystävänsä kuvasi Morantin jälleen heilutelleen asetta auton ikkunasta.

– Minulla on ollut aikaa pohtia ja ymmärtää kuinka paljon tuskaa olen aiheuttanut. Haluan pyytää anteeksi NBA:lta, Grizzliesiltä, joukkuekavereiltani ja Memphisin kaupungilta. Tulen viettämään harjoituskauden ja pelikieltoni kehittääkseni mielenterveyttäni sekä valintojani, Morant totesi tiedotteessaan.

Morant joutuu olemaan palkatta pelikieltonsa ajan eikä saa osallistua mihinkään joukkueen toimintaan sinä aikana. Morantin oli määrä tienata ensi kaudesta 33,5 miljoonaa dollaria. Näin ollen hän menettää pelikiellon myötä 7,6 miljoonaa.