Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkaa voittokulkuaan Södertäljessä pelattavissa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa, kun Sudenpennut voitti kolmannessa ottelussaan Islannin 51-71 (23-33).

Vaikka Suomi johtikin ottelua aivan ensimetreistä lähtien, niin sitkeät islantilaiset pysyivät kyydissä – vielä neljään pisteen päässä – päätösneljänneksen alkupuolelle asti. Sudenpennut kuitenkin veivät viimeiset kymmenen minuuttia 12-27 ja ero revähti 20 pisteeseen.

– Tämä oli meiltä turnauksen paras peli toistaiseksi. Olimme puolustuksessa hyvin kartalla läpi ottelun ja levypallopelaaminen, josta on paljon puhuttu, jatkaa kehittymistään. Tästä osoituksena 27 hyökkäyslevypalloa hyvää levypallojoukkuetta vastaan, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Sudenpentujen pistekärjeksi nousi Elina Aarnisalo (22/3), jonka lisäksi sukkaa heilutti Wilma Tuomi (17/10/4 syöttöä). Päävalmentajan kehut ansaitsi myös Amanda Mäkelä (7/7/4 syöttöä).

– Wilma on erinomainen kaikessa, mitä meidän pelitapaan kuuluu. Vahva esiintyminen häneltä tänään. Amanda on pelannut hyvän turnauksen tähän saakka ja hän on puolustuksessa toistuvasti oikeassa paikassa tekemässä oikeita asioita. Se on aktiivisessa puolustamisessa arvokas asia.

Suomi kohtaa keskiviikkona PM-kisojen toiseksi viimeisessä ottelussa Tanskan klo 21:30 Suomen aikaa. Suomi on jo varmistanut paikkansa kahden parhaan joukossa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote