Yhtenä kisaisäntänä MM-kisoissa toimiva Japani arvottiin Susijengin kanssa samaan lohkoon. Japanilla on yllätysvalmis joukkue.

Joukkueen ykköstähtenä kisoissa toimii Phoenix Sunsin Yuta Watanabe. Maan toinen NBA-tähti Rui Hachimura päätti jättää kisat tällä kertaa väliin.

Joukkueelta löytyy myös yksi USA:n apu, kun Josh Hawkinson sai kansalaisuuden aiemmin tänä vuonna. Hawkinson on tosin pelannut Japanissa jo vuodesta 2017 lähtien ja edustaa tällä hetkellä Shinshu Brave Warriorsia. Hawkinson tuo 208-senttisenä pelaajana joukkueeseen kaivattua pituutta.

Joukkue koostuu pääosin Japanissa pelaavista pelaajista, mutta Keisei Tominaga pelaa tällä hetkellä USA:n yliopistossa Nebraskan opinahjossa. Yudai Baba puolestaan edustaa G-liigan Texas Legendsia.

Japani on pelannut ahkerasti harjoituspelejä MM-turnauksen alla ja yhteensä se pelasi yhdeksän ottelua. Niistä oli saldona viisi voittoa (Taipei 108-86 ja 92-56, Etelä-Korea 85-80, Uusi-Seelanti 79-72, Angola (75-65) ja neljä tappiota (Etelä-Korea 69-76, Uusi-Seelanti 75-95, Ranska 70-88, Slovenia 68-103).

Japanin MM-joukkue:
Yuki Togashi, Chiba Jets Funabashi
Yuki Kawamura, Jokohama B-Corsairs
Makoto Hiejima, Utsunomiya Brex
Yuta Baba, Texas Legends
Yudai Nishida, SeaHorses Mikawa
Keisei Tominaga, Nebraska Cornhuskers
Yuta Watanabe, Phoenix Suns
Shuta Hara, Chiba Jets Funabashi
Hirotaka Yoshii, Alvark Tokio
Soichiro Inoue, Sun Rockers Shibuya
Josh Hawkinson, Shinshu Brave Warriors
Koya Kawamata, Shiga Lakes