Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella.

Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

SIG Strasbourg otti yhteyttä Larkakseen, kun apuvalmentaja Bruno Savignani jätti ranskalaisseuran ja solmi sopimuksen espanjalaisjoukkue Real Betisin kanssa. Larkas oli tuolloin palaamassa Suomeen kuukauden kestäneestä valmentajakoulutuksesta.

– Juttelimme kotiväen kanssa Strasbourgin tarjouksesta ja olimme yhtä mieltä siitä, että tämä tilaisuus kannattaa käyttää, Larkas tiivistää Koripalloliiton tiedotteessa.

Larkas toimi Suomessa aikuisten pääsarjatasolla Espoo Teamin naisten päävalmentajana 2009–12 ja komensi ryhmänsä vuoden 2011 Suomen cupin mestaruuteen. Espoosta Larkas siirtyi Helsinkiin, missä hän toimi Helsinki Seagullsin päävalmentajana 2013–19. Seagulls nousi Larkaksen komennossa Divari A:sta Korisliigaan ja haki SM-pronssia 2017 ja 2018.

Viimeiset neljä vuotta Vantaalla PuHu Juniorien urheilutoimenjohtajana toiminut Larkas on kuulunut Susijengin valmennusjohtoon kesästä 2016 sekä luotsannut vuosien aikana useita Suomen juniorimaajoukkueita. Pesti SIG Strasbourgin kanssa on Larkaksen ensimmäinen valmentajasopimus ulkomaille ja samalla paluu pääsarjatasolle.

– Yksi unelmani on ollut valmentaa ulkomailla, ja nyt siihen tulee mahdollisuus perinteikkään eurooppalaisen huippujoukkueen peräsimessä. Uutta pitää tietenkin oppia ja todistaa oma osaamisensa uudelleen uudessa ympäristössä. Tulen antamaan oman panokseni sen eteen, että suomalaista valmennusosaamista arvostetaan kansainvälisesti myös jatkossa, Larkas muotoilee.

– Uskon, että tuntumani huippupelaajien valmennukseen on pysynyt Susijengissä vietettyjen kesien ja maajoukkueikkunoiden ansiosta hyvänä. Samalla olen varma siitä, että juniorien ja alempien sarjatasojen valmentaminen on tehnyt minusta paremman valmentajan, koska olen päässyt palaamaan ruohonjuuritasolle ja perustojen muokkaamiseen.

SIG Strasbourg on Ranskan liigassa tällä hetkellä 13. sijalla voitettuaan ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan neljä. FIBA Mestareiden Liigassa joukkue jakaa alkulohkonsa kärkipaikan voitettuaan molemmat ottelunsa.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi toimi SIG Strasbourgin päävalmentajana tammikuusta 2020 marraskuuhun 2022 ja komensi joukkueensa parhaimmillaan Ranskan liigan kolmanneksi ja FIBA Mestareiden Liigan neljänneksi. Ennen päävalmentajapestiään Tuovi työskenteli SIG Strasbourgissa Henrik Dettmannin (2016) ja Vincent Collet’n (2016-18, 2019-20) apuvalmentajana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote