Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

Paris Basketball pääsi lohkovoittajana suoraan puolivälierävaiheeseen ja sai kotikentälleen espanjalaisen Joventut Badalonan. Puolivälierä pelattiin kerrasta poikki eikä Paris Basketball jättänyt mitään sattuman varaan voittamalla 86-70 (40-35). Jantunen loisti 12 pisteen, kuuden levypallon, syötön ja kolmen riiston tilastoilla.

Jantunen oli ottelussa isossa roolissa. Hänen kolmen pisteen heittonsa ennen taukoa katkaisi Joventut takaa-ajon varmistaen Parisille viiden pisteen taukojohdon. Jantunen heitti pari tärkeää koria myös PB:n 13-0 irtioton aikana, jolloin kotijoukkue lopulta ratkaisi ottelun.

– Meillä oli vaikeuksia kolmen pisteen heittojemme kanssa, meillä oli hyviä mahdollisuuksia päättää, mutta emme pystyneet siinä, mutta löysimme toisen tavan voittaa. Se oli puolustuksemme kautta. Erityisesti toisella puoliajalla, kun puolustimme tiiviisti ja pystyimme tekemään sen kolmannen jakson juoksun, joka osoittautui ratkaisevaksi, Iisalo totesi EuroCupin sivujen mukaan.

Välierässä pariisilaiset saavat vastaansa London Lionsin. Välierät pelataan paras kolmesta.
Ottelutilastot

Salin ei ollut Teneriffan kokoonpanossa, kun Teneriffa varmisti Mestarien liigan puolivälieräpaikan kaatamalla Karsiyakan 88-79 (42-41).
Ottelutilastot

Mikko Larkas pääsi tuulettamaan valmentamansa Strasbourgin jatkolohkovaiheen avausvoittoa, kun se voitti Cholet’n 96-84 (43-38).
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes palasi voittojen tielle kolmen peräkkäisen tappion jälkeen voitettuaan Fuenlabradan 98-83 (51-50). Murphy heitti kolme pistettä ja sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttötilastoihin. Voitolla Estudiantes nousi toiseksi.
Ottelutilastot

Remu Raitasen Caceresin tappioputki puolestaan venyi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun Clavijo oli kotonaan niukasti parempi 78-76 (31-37). Raitanen heitti viisi pistettä ja nappasi kolme levypalloa. Caceres on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Ville Tahvanaisen Alftanes otti tiukan otteen pudotuspelipaikasta, kun se voitti suomalaiskohtaamisessa Antti Kanervon Stjarnanin 86-77 (46-51). Tahvanainen heitti seitsemän pistettä, otti viisi levypalloa, antoi yhden syötön, riisti kahdesti ja torjui kerran. Kanerva oli Stjarnanin paras pistemies 23 pisteen saldolla ja tilastot täyttyivät kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.

Alftanes on kuudentena ja Stjarnan yhdeksäntenä voiton päässä pudotuspelirajasta.
Ottelutilastot

Osku Heinosen Haukar eii pystynyt pistämään hanttiin Hötturille häviten 68-93 (45-36). Heinonen kirjautti rivilleen seitsemän pistettä ja kaksi syöttöä. Haukarin pudotuspelimahdollisuudet ovat jo menneet.
Ottelutilastot

Qatarissa jatkui cup-turnaus ja Mubashar Alin Al Khor taipui Al Arabille 72-75 (41-47). Ali oli jälleen herra korin alla kaapaten peräti 18 levypalloa ja tilastot täyttyiivät myös viidestä pisteestä, kahdesta syötöstä ja torjunnasta.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote