Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

Paris Basketball on pelannut vahvan kauden ja voitti oman lohkonsa EuroCupissa suvereenisti. Paris Basketball voitti 18 ottelustaan peräti 17 ja oli runkosarjan paras joukkue molemmat lohkot huomioon ottaen.

Lohkovoittajana se eteni suoraan puolivälierävaiheeseen, joka pelattiin kerrasta poikki. Siinä Paris Basketball jätti Joventut Badalonan vaille mahdollisuuksia voittaen 12 pistettä heittäneen Jantusen johdolla 86-70.

Nyt välierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja pariisilaisilla on kotietu. Jantusen mukaan välierät tuovat mukanaan hieman lisävirinää, kun panokset ovat korkealla.

– Välierävaihe ja on ehkä sellainen hyvä, terve, pieni jännitys kumminkin, mutta ei mitään ylimääräistä. Mennään peli kerrallaan ja tämä on lyhyt sarja. Yritetään ensin hoitaa ensimmäinen peli ja jatketaan siitä, Jantunen kertoo ennakkotunnelmistaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Joukkueet pelasivat samassa alkulohkossa ja Paris Basketball vei molemmat pelit nimiinsä. Lontoossa ottelu meni jatkoajalle ja Paris puristi lopulta 106-102-voiton. Pariisissa voittolukemat olivat selvemmät 94-77.

Kovaa nousua eurooppalaiselle korishuipulle tekevä englantilaisjoukkue sijoittui lohkossa kolmanneksi ja on kaatanut matkalla välieriin jo turkkilaisen Türk Telekomin selvästi 100-77 ja romanialaisen Cluj-Napocan 91-79.

– Hyvä joukkue. Meillä oli kaksi todella kovaa peliä runkosarjan aikana, joista ensimmäinen oli todella tiukka. Siinä mielessä tuttu joukkue. Tiukka vastustaja, Jantunen arvioi.

Ensimmäistä kauttaan Paris Basketballin päävalmentajana toimiva Iisalo on piiskannut joukkueensa tänä vuonna vahvaan iskuun, kun EuroCupin lisäksi taskussa on Ranskan Leaders Cupin voitto sekä sarjassa tällä hetkellä kakkospaikka. Jantunen uskoo finaalipaikan irtoavan hyväksi havaitulla menestysreseptillä.

– Meidän pitää vain pysyä siinä omassa tekemisessä. Opimme aiemmista kohtaamisistamme ja niistäkin oli vielä paljon parannettavaa. Keskitymme omaan tekemiseen ja lähdemme voittamaan oman pelin kautta, Jantunen naulaa.

Toisessa välieräparissa kohtaavat toinen ranskalaisjoukkue Bourg-en-Bresse sekä turkkilainen Besiktas. Välierät pelataan 26.3., 29.3. ja 3.4. 

Lähde: Koripalloliiton tiedote