NBA-seura Detroit Pistons on antanut potkut General Managerilleen Troy Weaverille.

Syynä potkuihin oli luonnollisesti seuran heikko menestys. Pistons oli tällä kaudella NBA:n kehnoin joukkue voitettuaan 82 ottelustaan vain 14.

Menestystä Pistonsille ei lupailtu, mutta tulokset alittivat silti kaikki odotukset. Weaver oli toiminut tehtävässään kolmen vuoden aikana ja Pistonsin omistajat olettivat, että menestyskäyrä kääntyisi tällä kaudella nousuun.

Weaver aloitti Pistonsissa 2020. Hänen vajaat neljä vuotta kestäneellä GM-kaudellaan Pistons voitti vain 74 ottelua 328:sta. Saldo oli todella heikko.

Seuran päävalmentaja ei saanut kuitenkaan kenkää. Weaverin vuosi sitten päävalmentajaksi pestaama Monty Williams saa jatkaa tehtävässään.

Pistonsissa pelaa vuoden 2021 ykkösvaraus Cade Cunningham. Joukkueen nuoria kärkipään varauksia ovat myös Killian Hayes, Jaden Ivey ja Ausar Thompson. Nuorella pelaajamateriaalilla Williamsilla pitäisi olla kohtuulliset rakennuspalikat seuran tason nostamiseksi huomattavasti parempaan.

Pistons on voittanut NBA-mestaruuden 1989, 1990 ja 2004. Vuonna 2005 se hävisi finaalit seiskapelissä San Antonio Spursille. Sen jälkeen menetyskäyrä kääntyi hiljalleen alamäkeen. Vuoden 2009 jälkeen Pistons on pelannut pudotuspeleissä vain 2016 ja 2019. Molemmilla kerroilla noutaja tuli ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä ottelussa.