Yhdysvaltojen merkittävimpiin koripallolegendoihin lukeutuva Jerry West menehtyi keskiviikkona 86 vuoden iässä.

West teki merkittävän uran sekä pelaajana että koripallojohtajana. Hänen siluettinsa koristaa yhä NBA:n logoa, mikä kertoo hänen merkityksestään sarjalle.

West voitti ennen ammattilaisuraansa olympiakultaa Yhdysvaltojen joukkueessa Roomassa 1960. Olympialaisten jälkeen hän siirtyi heti ammattilaiseksi ja pelasi Los Angeles Lakersissa 1960-74.

West oli NBA-urallaan joka vuosi mukana tähdistöottelussa, mikä on hurja saavutus. Hän voitti Lakersissa pelaajana vain yhden mestaruuden, mutta kymmenen kertaa hänet valittiin NBA:n tähdistökentälliseen.

Pelaajauransa jälkeen West toimi Lakersissa 1976-2000. Hän oli ensin neljä vuotta valmentajana ja siirtyi seuran General Manageriksi. Westin GM-uralla Lakers voitti kuusi NBA-mestaruutta.

Myöhemmin West toimi seurajohtajana vielä Memphis Grizzliesissa, Golden State Warriorsissa ja Los Angeles Clippersissa. Hän saavutti Golden Statessa vielä kaksi mestaruutta.

West sai koripallon parissa paljon arvostusta ja häntä pidetäänkin yhtenä lajin merkittävimmistä toimijoista. Tämän huomioi myös valtiovalta. Presidentti Donald Trump palkitsi Westin 2019 Yhdysvaltain vapauden mitalilla.